El mNACTEC a casa

Recursos en línia per visitar el Museu sense moure's del sofà

D’acord amb les mesures del Govern de la Generalitat en relació a la prevenció i control de la infecció pel SARS COV-2, el mNACTEC resta tancat al públic fins a nou avís i ofereix les prestacions administratives mínimes a través del teletreball.

Per a aquests dies de confinament, el mNACTEC proposa a la ciutadania diversos recursos en línia per visitar el Museu des de casa:

Visita virtual al mNACTEC 

Mitjançant la tecnologia Google Street View, es poden visitar els principals espais i exposicions del Museu.

 

Blogs temàtics

El mNACTEC disposa de 5 blogs temàtics dedicats als temes de la dona al món industrial, científic i tècnic; el patrimoni industrial; les telecomunicacions; l’habitatge obrer, i el ferro.

 

Exposicions en línia

Al projecte Google Arts & Culture hi ha 3 exposicions virtuals dedicades a motos Montesa, el fons fotogràfic de Catalana de Gas i Electricitat i la col·lecció de daguerreotips del Museu.

 

Joc de preguntes en línia 'El repte del mNACTEC'

Participa a El repte del mNACTEC, un joc de preguntes per posar a prova i millorar els vostres coneixements sobre el mNACTEC i sobre la cultura industrial, científica i tècnica del nostre país.

 

Col·leccions en línia

Al web del Museu es pot accedir a l'inventari d’objectes de les col·leccions del mNACTEC.

 

Arxiu fotogràfic en línia 

S’hi poden consultar els fons fotogràfics digitalitzats, entre els quals destaquen la Col·lecció Duran de daguerreotips i els fons de la Colònia d'Esparreguera i de Catalana de Gas y Electricidad.
 

Revista Eix 

Eix és una publicació divulgativa que vol donar a conèixer i difondre el patrimoni i la cultura científica i tècnica de la societat industrial catalana. La revista, editada pel mNACTEC, es pot consultar en línia fins a l'últim número.

 

Documentals del mNACTEC 

Al canal del Youtube del mNACTEC s’ofereixen sis documentals de menys de 10 minuts per a descobrir temes relacionats amb la ciència, la tècnica o el patrimoni industrial.
 

 

Projecte participatiu Museu al carrer 

Museu al carrer és un projecte del mNACTEC per descobrir els vestigis del patrimoni de la societat industrial de Catalunya.
 

 

Mapa del patrimoni industrial de Catalunya 

Aquest web recull els 150 elements imprescindibles del patrimoni industrial català.

 
 
 
 
Article sobre el carro-estufa de desinfecció

En aquest article aprofundeix en aquest enginy, que es conserva al mNACTEC i que es va utilitzar a principis del segle XX per evitar la propagació d’epidèmies. 

 

 

 
 
 
 
 
 

press-clock 20 de març 2020