El mNACTEC a casa

Recursos en línia per visitar el Museu sense sortir de casa

D’acord amb les mesures del Govern de la Generalitat en relació a la prevenció i control de la infecció pel SARS COV-2 i per evitar qualsevol mobilitat innecessària, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) resta tancat indefinidament fins a nou avís i ofereix les prestacions administratives mínimes a través del teletreball.

Per a aquests dies de confinament, el mNACTEC ha posat a disposició de la ciutadania diversos recursos en línia, recollits al web www.mnactec.cat, per visitar el Museu sense sortir de casa . Entre les propostes, destaquen la visita virtual al Museu mitjançant Google Street View, les exposicions virtuals i selecció d’objectes al projecte Google Arts & Culture, així com els blogs i webs temàtics sobre patrimoni industrial, científic i tècnic.

D’aquesta manera, el mNACTEC se suma a les campanyes #joemquedoacasa i #laculturaacasa per fomentar que la ciutadania respecti el confinament.

 

El mNACTEC des de casa

La relació de recursos en línia a disposició dels ciutadans són:

Visita virtual al mNACTEC: mitjançant la tecnologia Google Street View, es poden visitar els principals espais i exposicions del Museu.

Blogs temàtics del museu: el mNACTEC disposa de 5 blogs temàtics dedicats als temes de la dona al món industrial, científic i tècnic; el patrimoni industrial; les telecomunicacions; l’habitatge obrer, i el ferro.

Exposicions en línia: al projecte Google Arts & Culture hi ha 3 exposicions virtuals del mNACTEC dedicades ales motos Montesa, al fons fotogràfic de Catalana de Gas i Electricitat i a la col·lecció de daguerreotips del Museu.

Selecció d’objectes: al web del Museu es pot accedir a una selecció d’objectes de les col·leccions del mNACTEC.

Arxiu fotogràfic en línia: s’hi poden consultar els fons fotogràfics digitalitzats de les col·leccions del Museu.

Revista EixEix és una publicació divulgativa que vol donar a conèixer i difondre el patrimoni i la cultura científica i tècnica de la societat industrial catalana. La revista, editada pel mNACTEC, es pot consultar en línia fins al penúltim número.

Documentals del mNACTEC: al canal del Youtube del mNACTEC s’ofereixen sis documentals de menys de 10 minuts per a descobrir temes relacionats amb la ciència, la tècnica o el patrimoni industrial.

Projecte participatiu Museu al carrer: Museu al carrer és un projecte del mNACTEC per descobrir els vestigis del patrimoni de la societat industrial de Catalunya.

Mapa del patrimoni industrial de Catalunya: aquest web recull els 150 elements imprescindibles del patrimoni industrial català.

 

press-clock 20 març 2020