MNACTEC Bus

Un espai que convida el públic a viatjar al passat, el present i el futur de la nostra societat, a través de temes com els avanços tecnològics, la transició energètica o el patrimoni industrial

Un espai itinerant i interactiu per descobrir el passat, present i futur de la societat de forma innovadora

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) ha posat en marxa un nou projecte museístic de caràcter itinerant anomenat MNACTEC BUS.

Es tracta d'un espai interactiu i tecnològic que convida el públic a viatjar al passat, el present i el futur de la nostra societat, per a endinsar-se d'una forma innovadora en temes com els avanços tecnològics, la transició energètica, la cultura, el transport o el patrimoni industrial.

El projecte itinerant MNACTEC BUS. Innovació, tecnologia i societat està dotat de l'equipament tecnològic i els recursos necessaris perquè les persones que el visitin visquin una experiència fascinant i memorable.

L’objectiu del projecte és impulsar una nova forma de difondre el coneixement científic i tecnològic a les noves generacions amb formats innovadors, experiències participatives i amb perspectiva de sostenibilitat mediambiental i un marcat caràcter social. Així mateix, es pretén apropar el MNACTEC al públic geogràficament distant, prioritzant les poblacions del medi rural de Catalunya.

La proposta s’adreça al públic general i és gratuïta. S'ofereixen visites guiades gratuïtes per a grups concertats d'uns 50 minuts de durada. S'hi pot accedir en visita lliure, també gratuïtament, però per raons d'aforament es recomana que es faci a les tardes i festius. Per als més petits hi ha la proposta "Les baldufes òptiques".
 

Reserves

Per a més informació i reserves podeu trucar a 900 101 394 / 608 929 207 o bé escriure a l’adreça electrònica info@mnactecbus.cat.
 

Què hi trobareu?

CANVI DE MODEL I NOVA CULTURA SOCIAL

• Canvis en el paisatge: descobreix com han canviat el nostre paisatge, els nostres pobles i ciutats a partir d'una comparació de fotografies antigues amb fotografies actuals, i de filmacions històriques. Un recull gràfic que ens permet apreciar també les transformacions que hi ha hagut a nivell social, econòmic i cultural.

• Patrimoni i cultura industrial: el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) encapçala el Sistema Territorial del MNACTEC, integrat per 26 museus i centres patrimonials que expliquen la industrialització a Catalunya. Coneix cada un dels centres que l'integren i descobreix algunes de les seves peces més rellevants.

• Canvi d'usos i costums: la manera de viure, treballar i comunicar-nos al llarg dels anys ha canviat molt. Com es comunicaven els teus besavis? A què dedicaven el seu temps lliure els teus avis? A través d'un joc interactiu et reptem a descobrir-ho.

• Habitatge i treball: endinsa't a l'interior d'una fàbrica tèxtil, una masia, un habitatge obrer i un habitatge actual i descobreix com ha canviat l’habitatge al llarg dels últims segles i els canvis que va comportar la Revolució Industrial.

• Activitats humanes: la majoria de les activitats pròpiament humanes continuen sent les mateixes des de fa segles, només hem canviat la manera de portar-les a terme. Et convidem a fer un viatge en el temps per descobrir-ho!
 

TECNOLOGIA, CIÈNCIA I CONEIXEMENT PER A LA TRANSICIÓ ECOLÒGICA

• Recerca i cultura científica: la ciència, la tecnologia i la recerca són clau per seguir avançant com a societat. A través de diferents exemples que formen part de la nostra quotidianitat, et parlarem de la nanotecnologia, l'obsolescència programada o el sincrotró. 

• Transició ecològica: com a societat ens enfrontem diàriament a nous reptes. La transició ecològica n’és un dels més importants en l'actualitat. Descobreix solucions de sostenibilitat ecològica a l'abast de la comunitat i consells que podem aplicar en el nostre dia a dia. 

• Un dia a la vida de...: mostra com transcorre la jornada d'un forner avui en dia gràcies a les millores de l'era digital aplicades a una professió de tradició mil·lenària.

 

Horaris

L'horari d'obertura del MNACTEC Bus és el següent:

  • De dimecres a divendres, de 9:00 a 13:00 h i de 15:00 a 19:00 h.
  • Dissabtes, diumenges i festius, de 10:00 a 14:00 h i de 16:00 a 20:00 h.
  • Tancat: dilluns i dimarts.

 

Properes itineràncies

MAIG 2024

22 de maig → Miravet (Ribera d'Ebre). Pl. de l'Arenal.

23 de maig → Tivissa (Ribera d'Ebre). C. del Freginal. 

24-26 de maig → Manresa (Bages). Pl. Sant Domènec.

29 i 30 de maig → Gandesa (Terra Alta). Rbla. Democràcia. 

31 de maig-2 de juny → Corbera d'Ebre (Terra Alta). Av. Casal.

 

JUNY 2024

5 i 6 de juny → Pinell de Brai (Terra Alta). C. de la Constitució.

7 de juny → La Fatarella (Baix Ebre). Crta. de Camposines, 29.

12 i 13 de juny → Tortosa (Baix Ebre). Parc Municipal Teodor Gonzàlez.

14-16 de juny → Deltebre (Baix Ebre). Dia 14: C. Recinte Festiu. Dies 15 i 16: Parc Fluvial.

26 i 27 de juny → Amposta (Montsià). Pl. Berenguer IV.

 

JULIOL 2024

3 i 4 de juliol → Masdenverge (Montsià). C. La Galera, s/n.

5-7 de juliol → Alcanar (Montsià). Esplanada del port de les Cases d'Alcanar. 

10 i 11 de juliol → Reus (Baix Camp). Pl. de l'Univers. 

12-14 de juliol → Prades (Baix Camp). Pl. dels Arbres.

 

AGOST 2024

16-18 d'agost → Alcover (Alt Camp). Pl. del Portal.