Congressos i jornades

L'objectiu d'aquestes activitats és fomentar la recerca i la divulgació en els àmbits d'actuació del museu

El mNACTEC organitza congressos i jornades acadèmiques o de caràcter divulgatiu, ja sigui de manera independent o en col·laboració amb altres institucions. L'objectiu d'aquestes activitats és fomentar la recerca i la divulgació en els àmbits d'actuació del museu.

Entre les jornades organitzades recentment destaquen:

Congrés internacional "Poblers obrers i ciutats fàbrica"
4-6 d'octubre de 2018

Congrés internacional sobre la qüestió de l'habitatge obrer i la seva periodització, diversitat, morfologia i organització. Organitzat pel mNACTEC amb la col·laboració del Comitè Internacional per a la Conservació i Defensa del Patrimoni Industrial (TICCIH), l'Association pour le patrimoine industriel de Champagne-Ardenne Grand Est (APIC) i l'Associació per la Defensa del Patrimoni de la Colònia Sedó i el seu entorn. 

 

II Jornada tècnica sobre la volta catalana
28-29 de setembre de 2018

El Museu del Ciment Asland de Castellar de n'Hug i el mNACTEC organitzen per segon any la jornada tècnica "La volta catalana" per potenciar i donar a conèixer el valor patrimonial d’aquesta tècnica constructiva. Les jornades volen ser un espai de reflexió entre ponents i assistents sobre la volta catalana com a cas paradigmàtic d’una tècnica tradicional vigent.

 

"Som Elèctrics!" - Congrés sobre el vehicle elèctric
19-21 d'abril de 2018 

Congrés amb l'objectiu d’informar sobre el vehicle elèctric, presentar-ne la tecnologia actual i futura i acostar els assistents a les ciutats del futur. El congrés va abordar diverses temàtiques de la mà de científics experts en salut i tecnologia i d'empreses que aposten pel canvi. Organitzat pel mNACTEC i Sol Roig.