Passat industrial, espais de l’oblit

Una selecció de 70 fotografies de Frank Gómez documenta l'evolució del paisatge industrial a Catalunya

Fins al 30 de gener de 2019

Del 03 de octubre de 2017 al 30 de gener de 2019

L'exposició presenta una selecció de 70 fotografies realitzades per Frank Gómez des de 1985 que formen part del projecte fotogràfic Passat Industrial.

Les imatges de la mostra documenten l’evolució urbanística i arquitectònica d’un paisatge modulat durant l’esplendor de la Revolució Industrial i els anys posteriors, i el canvi cap a un entorn postindustrial en què les fàbriques inactives donen pas a nous espais urbans d’usos signifi­cativament diferents dels originals. L’atmosfera dels espais abandonats i la maquinària inservible genera una poesia visual en què el color i la geometria de les imatges transporten l’espectador a un viatge oníric i històric a l’època d’esplendor de les indústries.

El projecte vol posar de relleu la riquesa del patrimoni industrial de Catalunya i conscienciar sobre la importància de la documentació grà­fica per preservar aquest llegat.

En el recorregut de l’exposició es mostren imatges de fàbriques dedicades a diferents activitats industrials, majoritàriament al tèxtil, de Terrassa, Sabadell, Castellar del Vallès, Manresa, Berga, Roda de Ter, Taradell, Les Masies de Voltregà, Capellades i Barcelona entre d’altres, fetes entre 1985 i 2017.