La fàbrica tèxtil

El procés de fabricació dels teixits de llana en el context original d'una fàbrica de principis del segle XX

Exposició de llarga durada

L'exposició permanent "La fàbrica tèxtil" mostra tot el procés de fabricació dels teixits de llana en el context original d'una fàbrica de principis del segle XX, amb una proposta museogràfica moderna i evocadora. L'exposició ocupa una superfície total de 2.200 m2 amb els espais energètics als soterranis, la sala de la màquina de vapor i la nau de producció de l'antic Vapor Aymerich, Amat i Jover.

El recorregut s'inicia a l'antic soterrani de la fàbrica, on es conserven les carboneres, les calderes, la xemeneia i la màquina de vapor, que era el cor de la fàbrica. A continuació, l'accés a la nau permet conèixer i observar els diferents moments del procés de producció, des de la preparació de la llana per a filar, la filatura, el tissatge, els tints i els acabats, i el magatzem.

Al llarg del recorregut el visitant pot gaudir d'una col·lecció de maquinària tèxtil excepcional i única a Catalunya, tant per la seva qualitat tècnica com pel seu estat de conservació. L'exposició recrea l'ambient de la fàbrica, el brogit i els moviments de la màquina de vapor, el funcionament de les màquines de filar i dels telers, la vida quotidiana dels treballadors i les tensions socials que van desembocar en la formació del moviment obrer.

Àmbits: 

1. LES CARBONERES
2. LA XEMENEIA
3. ELS INDUSTRIALS I ELS OBRERS
4. FILEM LA LLANA PER A TEIXIR
5. TINTS I ACABATS
6. LES CALDERES
7. LA MÀQUINA DE VAPOR
8. PREPAREM LA LLANA PER A FILAR
9. TEIXIM LA LLANA
10. EL MAGATZEM

 

Els espais de les calderes i la xemeneia estan tancats al públic temporalment degut a tasques de manteniment.