Galetes Trias

La mostra destaca la història i present d’una marca consolidada

Del 08 de juliol de 2015 al 01 de novembre de 2015

La mostra “Galetes Trias: història i present d’una marca consolidada” destaca la projecció nacional i internacional de la marca Trias, present a 16 països, així com la capacitat d’adaptació dels seus sistemes de producció als estàndards existents i l’esperit d’innovació que han permès adaptar-se a les noves exigències del mercat. Les matèries primeres de qualitat (ametlla, ous, nata fresca, sucre, xocolata, coco), els processos d’elaboració, l'evolució de l'envasat, de la conservació i de la gamma de productes tenen un tracte central a l'exposició. Els objectes, màquines i documentació aportada per l'empresa es complementa amb màquines patrimonials de la marca i que custodia el MNACTEC.

L’any 1908 Joaquim Trias va iniciar la fabricació de galetes a Santa Coloma de Farners, especialitzant-se en l’elaboració de galetes d’ametlla d’alta qualitat. El seu fill va continuar el negoci, l’any 1946, i actualment el seus néts i besnéts han projectat internacionalment la tradició familiar.

La mostra compta amb materials audiovisuals sobre el passat i present del procés de fabricació i es divideix en sis àmbits:

  • Orígens i consolidació de la tradició familiar
  • Els temps difícils
  • L'empresa i el territori
  • El procés productiu. Ingredients naturals, tradició, qualitat i innovació
  • Les llaunes i la inspiració
  • Expansió i reconeixement internacional. El futur
  • Innovació tecnològica: maquinària i gestió empresarial

L'exposició es completa amb activitats i visites guiades per al gran públic i estudiants. Es podrà veure fins al 1 de novembre del 2015 a l’espai expositiu Empreses centenàries catalanes, ubicat al vestíbul del Museu, i que acull exposicions temporals d’empreses centenàries catalanes que avui encara estan en funcionament.