Utilització d'un vehicle elèctric compartit

L'acció s’emmarca en el programa de responsabilitat social del Museu

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ha començat a utilitzar un vehicle elèctric compartit a través de la cooperativa Som Mobilitat. Es tracta d’un cotxe elèctric que fan servir els treballadors del Museu per als desplaçaments d’àmbit professional i que es troba al pàrquing del mNACTEC.

El vehicle està a disposició exclusiva del mNACTEC de dilluns a divendres, de les 7 h a les 16 h. Fora d’aquest horari, qualsevol usuari de Som Mobilitat pot utilitzar el vehicle, que es pot reservar a través de l’aplicació o el web de la cooperativa.

El mNACTEC se suma així al sistema de mobilitat de cotxe multiusuari (car sharing), un sistema de transport privat, gestionat per una entitat, en què un grup de persones comparteix la utilització d'una flota d'automòbils. El cotxe multiusuari promou la utilització racional del cotxe per tal d’assolir una mobilitat més sostenible a les ciutats.

Fins ara, els desplaçaments del personal es feien amb un vehicle de gasolina propietat del mNACTEC. D’aquesta manera, s’aposta pel car sharing i el vehicle elèctric en línia amb el compromís ambiental i de sostenibilitat del Museu, impulsat a través del programa de responsabilitat social del mNACTEC i el programa Biosphere de turisme responsable.

Aquesta acció es complementa amb la instal·lació, l’any 2019, de punts de recàrrega per a vehicle elèctric a l‘aparcament del mNACTEC, al Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug (seu del mNACTEC) i a les sales de reserva del mNACTEC a Cervera.

Som Mobilitat

Som Mobilitat és una cooperativa que impulsa projectes per fer més sostenibles i menys contaminants els desplaçaments dels seus socis i reduir el nombre de vehicles acumulats a les ciutats.

La cooperativa disposa d’una flota de vehicles elèctrics per compartir arreu de Catalunya i ofereix servei a particulars, empreses i ajuntaments. 

press-clock 9 de març 2020