Quarta edició del congrés 'Som elèctrics!'

L'edició d'enguany reivindica la necessitat d’un nou paradigma energètic

El congrés sobre mobilitat elèctrica i transició energètica Som Elèctrics! arriba a la seva 4a edició al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, que se celebrarà els propers 6 i 7 de juny. El Som Elèctrics! d’enguany abordarà la necessitat d’assolir un nou model energètic que permeti afavorir una major penetració de nous models de mobilitat i així donar resposta a la realitat social actual.

Després d’una tercera edició centrada en la mobilitat i la figura del vehicle elèctric, en la disrupció del mercat i en el futur de la indústria automobilística, el congrés Som Elèctrics! fa un pas endavant i, connectat amb la realitat social i als avenços científics i tecnològics, abordarà l’escenari energètic actual:  l’autoconsum i l’autogeneració, el paper de les renovables i de les administracions i empreses per exigir i propiciar un nou paradigma, així com l’exemple de lideratge de la mobilitat i transició a la Xina, l’escassetat del liti o els reptes del transport marítim i terrestre.

Aquesta 4a edició busca, un cop més i més que mai, erigir-se com a un espai obert de debat i de reflexió en el qual generar i adquirir coneixement. Per això enguany es proposen dues sessions matinals al voltant de:

  • La transformació energètica i de mobilitat del present i el futur
  • La transició, l’autogeneració i l’autoconsum energètic, i el paper de les energies renovables

Les inscripcions per a les jornades de dijous 6 i divendres 7 de juny ja estan obertes a través del web del mNACTEC.

Mobilitat! Sostenibilitat! Responsabilitat!

La revolució, ben entesa, ens acosta a un nou paradigma. Els canvis que experimenta la societat i les noves necessitats, a les quals cal donar resposta, donen lloc a petites revolucions que ens traslladen a nous moments socials i econòmics que pretenen assolir una societat més sostenible i més responsable.

Inspirant-se en l’obra de Eugène Delacroix “La Liberté guidant le peuple” (1830), l’il·lustrador Joan Negrescolor i l’agència BAKU reinterpreten la revolució dels carrers de París i emulen la revolució social que ens conduirà cap a un model de vida més sostenible i més compromès amb el medi ambient.

El mNACTEC consolida la seva aposta pels temes d’interès social

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya alberga i coorganitza, amb Sol Roig, aquesta 4a edició del congrés Som Elèctrics!. La joia del modernisme industrial terrassenca, dirigida per Jaume Perarnau, manté intacte el seu compromís amb el congrés, que aborda temes d’interès cabdal per a la societat.

Col·laboradors

A nivell institucional, el congrés Som Elèctrics! també ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), Eurecat, el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC), ACCIÓ, CECOT, Grup de Gestors Energètics i CIRCUTOR, entre d’altres.

press-clock 13 de maig 2019