Publicat el número 6 de la revista 'Eix'

El dossier central està dedicat a la relació entre esport i industrialització

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i el seu Sistema Territorial publiquen al mes de novembre el sisè número de la revista Eix. Cultura industrial, tècnica i científica. El dossier central de la revista, Esport, indústria i modernitat, repassa l’estreta relació de la indústria amb l’esport modern i el naixement d’aquest a Catalunya, fruit de l’accelerat procés d’industrialització de la zona.

El nou número presenta també una entrevista a Francesc Cabana, advocat amb una llarga trajectòria com a investigador en els àmbits de la història industrial i de l’empresa, i una visita al Museu de les Mines de Cercs de la mà del periodista Xavi Rosiñol. La secció La descoberta es dedica al far de la Banya de Tarragona.

El número 6 d’Eix inclou un article dedicat a la granja La Ricarda del Prat de Llobregat, la principal vaqueria del Pla de Barcelona de principis del segle XX. Presenta també un article sobre la creació del metre com a unitat de mesura universal i un altre sobre el projecte Rec.0 del barri del Rec d’Igualada, que combina patrimoni industrial, urbanisme i moda.

La publicació presenta també una ruta turística per l’Anoia industrial i un viatge per Varsòvia, símbol de la resistència i bressol de la ciència.

Acaben de completar el sisè número de la revista els reportatges sobre la presa de la Baells, el Museu de la Tècnica de l’Empordà i la cooperativa lletera Cadí.

press-clock 21 de novembre 2018