Nova programació familiar d’hivern 2020

Tallers de ciència i de tecnologia, visites teatralitzades i activitats per als més petits

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) enceta aquest mes de gener el nou programa d’activitats de cap de setmana adreçat a les famílies. Aquest trimestre destaca la visita guiada “Un viatge a l’estació espacial Mir”, el taller “Fem ràdio”, l’espectacle familiar “Compare Llop, Comare Truja”, el taller “Construïm i programem robots” i la visita guiada “L’energia al planeta”.

La proposta “Caps de setmana en família al mNACTEC" vol acostar el patrimoni científic i tecnològic als nens i nenes des de ben petits per mitjà de tallers i activitats vinculats a les exposicions i les experiències del mNACTEC. Les activitats s’estructuren en quatre blocs diferenciats segons la temàtica i el públic al qual s’adrecen: “Tecnologia i innovació”, “Visites teatralitzades”, “El mNACTEC dels més petits” i “Ciència en família”.

Programa gener – març

El programa familiar d’hivern inclou activitats per als nous espais expositius del Museu. Al voltant de la nova exposició “Una MIRada a l’espai” s’ha programat la visita guiada “Un viatge a l’estació espacial Mir”, que permetrà als nens i nenes descobrir l’interior de la Mir i experimentar com era la vida dins de l'estació. El nou espai “Ràdio mNACTEC" acollirà el taller “Fem ràdio”, que ens permetrà descobrir l’apassionant món de la ràdio.

La programació d’aquest trimestre també inclou la visita guiada “L’energia al planeta”, per descobrir els diversos tipus d’energia i com els utilitzem; els experiments “Física sorprenent!” amb Adolf Cortel, on els nens i nenes podran aprendre física mentre es diverteixen, i el taller “Construïm i programem robots”, on donarem moviment a construccions a través d’un software de programació.

També destaca l’espectacle familiar Compare Llop, Comare Truja, un teatre d’ombres xineses de colors i cançons a càrrec de la companyia Mercè Framis.

Els petits també comptaran amb la tradicional visita teatralitzada “1909. Un passeig per la fàbrica”; el taller de robòtica “Les abelles són robots”; la visita teatralitzada “Tocats per la química”, on dos personatges històrics expliquen química, i alguns dels seus descobriments a l’exposició renovada “Tot és química” i el taller “Enrampa’t amb l’electricitat”, entre d’altres.

La nova programació dels “Caps de setmana en família al mNACTEC" s’inicia al gener i s’allarga fins a finals de març. Les activitats es fan en horari de dissabte a les 18 h i de diumenge a les 12 hores, i tenen un cost d’1 euro per participant (entrada al Museu no inclosa). El primer diumenge de mes l’entrada al museu és gratuïta.

press-clock 9 de desembre 2019