Ràdio mNACTEC

Comunicació, tecnologia i societat

A partir del 15 de novembre de 2019

Fa més d’un segle que la ràdio ens acompanya, ens informa i ens entreté. Al llarg de la seva història, aquesta tecnologia s’ha adaptat als canvis socials i les innovacions tècniques i s’ha acabat convertint, per a molts, en un mitjà imprescindible. L’espai “Ràdio mNACTEC" proposa descobrir l’apassionant món de la radiofonia a través d’un estudi de ràdio real i funcional.

El nou espai del mNACTEC acull l’estudi 17 de Catalunya Ràdio, que permet gravar i emetre ràdio en directe. En aquest espai, els visitants descobriran com funciona un estudi de ràdio avui dia a la vegada que esdevindrà un nou element de difusió i comunicació dels museus del segle XXI. 

L’espai es complement amb una petita mostra sobre l’evolució de la ràdio des de finals del segle XIX fins avui. Repassa els moments clau al llarg de la seva història, la important evolució tecnològica dins el món de les telecomunicacions i la incidència social d’aquest mitjà. S’hi poden veure exposats un total de 10 objectes de la col·lecció del mNACTEC que reflecteixen l’evolució de la ràdio.

 Espai produït en col·laboració amb Catalunya Ràdio.