Nou espai d'experimentació 'Explora 0-6'

L'espai, dedicat als infants de 0 a 6 anys, vol apropar la ciència als més petits

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ha obert al públic el nou espai “Explora 0-6”. Es tracta d’un espai d’experimentació pensat per a infants de 0 a 6 anys, en què jugaran amb diversos materials i aparells per experimentar en els àmbits científic i tècnic.

Aquest espai del mNACTEC es proposa despertar la curiositat dels infants d’una manera propera, participativa i engrescadora per contribuir al seu aprenentatge i és una mostra del compromís del mNACTEC amb la promoció de l’educació STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) des de la primera infància.

La proposta de ’espai “Explora 0-6” és molt innovadora, tant pels seus continguts com pel fet de fomentar l’apropament a la ciència a infants en aquestes edats tan primerenques.

“Explora 0-6” està pensat per a proporcionar als infants experiència directa amb fenòmens diversos des de la pròpia iniciativa i la recerca de solucions obertes. L’espai és una sala diàfana en què els nens i les nenes, amb grup escolar o acompanyats d’un adult, podran participar i explorar lliurement a través de diverses propostes:

  • Sorral: en un gran recinte amb sorra, els infants trobaran instruments diversos per a fer transvasaments, dibuixar o modelar amb la sorra, transmetre el moviment,  pesar amb balances, etc.
  • Espai aeri: els infants, pedalant en unes bicicletes, podran moure un helicòpter de grans dimensions que ocupa l’espai aeri del recinte.
  • Maqueta de transports: un espai habilitat amb un tren amb vagons que es poden carregar i descarregar.
  • Espai nadons: una zona amb terra tou i diverses paneres dels tresors amb objectes de llum i miralls, materials naturals, roba, etc.
  • Propostes diverses distribuïdes per tot l’espai: magnetisme, llum, so, engranatges, espai fosc, etc.

L’assessorament per a la creació de l’espai “Explora 0-6” l’ha fet l’equip educatiu del Grau en Mestre/a d’Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials de Manresa (Uvic-Universitat Central de Catalunya).

Els usuaris d’aquest nou espai seran l’alumnat d’escoles bressol i cicle d’Educació infantil de les escoles entre setmana, així com totes aquelles persones i famílies amb infants d’aquesta franja d’edat que vulguin gaudir d’aquesta experiència tant entre setmana com els dies festius, amb concertació prèvia amb el Museu.

 

press-clock 14 de març 2019