L’INS Nicolau Copèrnic, finalista d'una beca d'innovació

L'institut i el MNACTEC són aliats educatius dins del programa Magnet

L'Institut Nicolau Copèrnic de Terrassa, en aliança Magnet amb el Museu Nacional de la Ciència i  la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), ha estat finalista a la tercera edició de les beques Carles Capdevila, que ha valorat 52 projectes, i ha premiat amb 20.000 euros una iniciativa innovadora d’escola inclusiva. Les beques són una iniciativa del diari Ara i la Fundació Bancària La Caixa i reconeixen els centres educatius que defensen la diversitat com una oportunitat educativa.

El centre va dissenyar tallers unint els interessos de l’alumnat i l’expertesa del professorat i n’ofereix de diverses temàtiques: robòtica, comunicació, música, cuina en anglès i també de cinema i teatre. Aquests grups són multinivell (no són per edat, sinó que es barregen tots els cursos de l’ESO) i posen en pràctica la codocència, és a dir, la presència d’almenys dos professors que treballen plegats. A més, són activitats que es connecten amb institucions externes al centre, com el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, amb qui l’institut té una aliança Magnet.

Programa Magnet
Un dels objectius plantejats en el marc del projecte educatiu de l’Institut Nicolau Copèrnic és potenciar l’interès de l’alumnat per la cultura científica i la tecnologia. Per això han trobat en MNACTEC un gran aliat.

La fàbrica tèxtil, les energies renovables, l’arqueologia industrial, la industrialització i la sostenibilitat i el medi ambient són algunes de les temàtiques que el centre treballa amb l’alumnat per generar-los motivació per la investigació i la resolució de problemes. Sempre sense perdre de vista un projecte pedagògic basant en la personalització de l’aprenentatge.

El centre educatiu implica el MNACTEC en el seu projecte pedagògic i es creen activitats que els permeten treballar de manera interdisciplinària i competencial: crear una visita virtual del museu i una audioguia, analitzar les diverses professions i tasques del museu, realitzar fotografia creativa, conèixer la cultura científica, tècnica i industrial a Catalunya, etc.

 

press-clock 22 d’octubre 2020