Jornades Europees del Patrimoni 2019

S'oferiran visites guiades especials i el recital 'POETES Elles tenen la paraula'

El cap de setmana del 12 i 13 d’octubre, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ofereix portes obertes i diverses activitats gratuïtes amb motiu de la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni 2019. Entre les propostes destacades d’enguany hi ha el recital 'POETES Elles tenen la paraula', amb l’actor Joan Massotkleiner i el músic Toti Soler; visites guiades a les voltes de la teulada i a les sales de reserva del mNACTEC, i visites teatralitzades a la fàbrica tèxtil.

Les Jornades Europees del Patrimoni se celebren anualment a tot Europa. Palaus, castells, monestirs, jaciments, jardins històrics i altres espais patrimonials com els museus obriran les seves portes perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i puguin conèixer en profunditat el seu patrimoni.

Durant tot el cap de setmana l’accés al Museu serà lliure. Les activitats programades són gratuïtes, però tenen un aforament limitat i es recomana fer-ne reserva prèvia (cliqueu a l'enllaç de cada activitat i premeu el botó de Reserves).

El programa d'activitats és el següent:

 

DISSABTE 12 D'OCTUBRE

A TERRASSA:

Portes obertes de 10.00 a 14.30 h i de 16.30 a 20.30 h

10.30, 11.30, 12.30 i 13.30 h | Passejada per les voltesVisita guiada per les voltes de la teulada del Vapor Aymerich, Amat i Jover, una mirada diferent a l’excepcional edifici de l’arquitecte Muncunill. 

17.00 i 18.00 h | Visita teatralitzada: “1909. Un passeig per la fàbrica”Recorregut pels antics espais de la fàbrica tèxtil, per conèixer, de la mà de personatges històrics, el procés productiu de la llana i la vida quotidiana dels obrers i obreres a principis del s XX.

19.00 h | Recital “POETES Elles tenen la paraula” (Joan Massotkleiner i Toti Soler): Espectacle que posa veu i música a la poesia de dones que han esdevingut clàssiques catalanes contemporànies. La força i la diversitat dels versos de Maria Antònia Salvà, Maria-Mercè Marçal, Clementina Arderiu, Rosa Leveroni, Montserrat Abelló, Maria Àngels Anglada, Quima Jaume, Marta Pessarrodona, Teresa Pasqual, Cèlia Sànchez-Mústich, Vinyet Panyella, agafen ara una nova dimensió: un captivador contrast artístic i interpretatiu a través de la veu inconfusible i plena de matisos de Joan Massotkleiner i la sempre sensible, emotiva i transparent guitarra del mestre Toti Soler.

→ A CERVERA:

11.00 h | Visita guiada a les sales de reserva del mNACTEC a Cervera: Visita guiada a les sales de reserva externes del Museu a Cervera, a càrrec del director del mNACTEC, Jaume Perarnau. Explorarem un nou espai que conserva més d’un miler d’objectes de grans dimensions pertanyents al patrimoni industrial, tècnic i científic de Catalunya.

 

DIUMENGE 13 D’OCTUBRE

Portes obertes de 10.00 a 14.30 h

10.30 i 11.45 h | Visita guiada “Els racons amagats del mNACTECItinerari per les voltes de la teulada, les reserves internes on es preserven objectes de la col·lecció no exposats i el taller de restauració. A càrrec de Mercè Gual, restauradora del Museu.  

12.00 i 13.00 h | Visita teatralitzada: “1909. Un passeig per la fàbrica”: Recorregut pels antics espais de la fàbrica tèxtil, per conèixer, de la mà de personatges històrics, el procés productiu de la llana i la vida quotidiana dels obrers i obreres a principis del s XX.

press-clock 27 agost 2019