Inauguració de la mostra “Paisatges industrials”

​L’exposició mostra 11 paisatges industrials contemporanis representatius de Catalunya

El director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, Jusèp Boya; l’empresari i gestor cultural Pau Fornt; el fotògraf i arquitecte  Aitor Estévez; el director del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), Jaume Perarnau, i el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa, Marc Armengol, han inaugurat l’exposició “Paisatges industrials. Un acostament visual a la indústria”.

L'exposició “Paisatges Industrials. Un acostament visual a la indústria” registra 11 paisatges industrials contemporanis representatius de Catalunya amb el propòsit de mostrar-los des d’un punt de vista fotogràfic, documental i arquitectònic. La mostra compta amb el suport de La Vanguardia.

Es tracta de la segona exposició que es farà al mNACTEC a l’ESPAId’ARTS, un espai que vol crear sinèrgies entre l’art, la ciència i la tècnica.

“Paisatges industrials. Un acostament visual a la indústria”

Es tracta d’un projecte personal de l’empresari i gestor cultural Pau Fornt Baldrich i de l’arquitecte i fotògraf Aitor Estévez Olaizola que documenta, a través de la fotografia, espais sovint desconeguts per la majoria de la societat, amb un afany cultural i divulgatiu. Es mostren grans complexos de producció en tota la seva nuesa tècnica i arquitectònica, apropant les indústries contemporànies a la societat i reflexionant al voltant del procés tecnològic com a canvi. Un procés fet per persones en contraposició amb la magnitud dels espais industrial buits i desconeguts.

La intenció d’aquest projecte és prendre la indústria com a matèria primera i transformar-la en un objecte visual, d’interès cultural. Construir un diàleg entre indústria i societat; entre art i tecnologia.

Les indústries que formen part del projecte són: Simon, components elèctrics (Olot); Ciments Molins (Molins de Rei); Pedrera La Fou (Vallirana); Farmacèutica Uriach (Palau-solità i Plegamans); Antiga Fàbrica Damm (Barcelona); Rotativa La Vanguardia (Zona Franca, Barcelona); Cervesera Damm (El Prat de Llobregat, Barcelona); Europastry, fleca industrial (Vallmoll); Mesoestetic Pharma Group (Viladecans); Escofet, prefabricats de formigó (Martorell), i Nylstar, nylon (Blanes).

L'exposició es podrà veure fins al mes d’octubre a l’ESPAId’ARTS del mNACTEC.

press-clock 7 de juny 2016