Inauguració de l’espai Ràdio mNACTEC

L’espai acull un estudi de Catalunya Ràdio que permet gravar i emetre so en directe

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ha inaugurat el nou espai Ràdio mNACTEC amb l’emissió en directe del concurs “L’apocalipsi” d’“El matí de Catalunya Ràdio”.

L’espai Ràdio mNACTEC proposa descobrir el món de la radiofonia a través d’un estudi de ràdio real i funcional: l’estudi 17 de Catalunya Ràdio, cedit per l’emissora al mNACTEC, i que serà el primer ubicat fora de les seves seus. L’espai permet gravar i emetre ràdio, i dona als visitants l’oportunitat de conèixer com funciona un estudi de ràdio avui en dia.

L’estudi es complementa amb una petita mostra sobre l’evolució de la ràdio des de finals del segle XIX fins avui. Repassa els moments clau al llarg de la seva història, la important evolució tecnològica dins el món de les telecomunicacions i la incidència social d’aquest mitjà. S’hi poden veure exposats un total de 10 objectes de la col·lecció del mNACTEC que reflecteixen l’evolució de la ràdio.

Amb la creació de Ràdio mNACTEC, el Museu vol posar en valor la ràdio com un instrument imprescindible de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i alhora convertir l’estudi en un laboratori perquè els visitants i grups escolars puguin experimentar de primera mà el món de la ràdio. Així mateix, vol ser una eina per diversificar l’oferta del museu i oferir noves activitats didàctiques i de divulgació cientificotecnològica de forma permanent.

press-clock 11 de febrer 2020