Festival de fotografia Emotiva22 al MNACTEC

El MNACTEC acull la mostra ‘Assaig (visual) sobre la ceguesa’, de Santos Montes

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) acollirà a partir de l’11 de novembre l’exposició “Assaig (visual) sobre la ceguesa”, de Santos Montes (Santander, 1949), en el marc del festival de fotografia Emotiva22. La mostra es podrà visitar de forma gratuïta fins al l’11 de desembre a l’espai de les carboneres del MNACTEC, en l'horari d'obertura del Museu.

Una barca suspesa en l’aire amb la paraula “Weldcon”—reclam d’una empresa de reparació de iots— esdevé el punt de partida de la mostra “’Assaig (visual) sobre la ceguesa” de Santos Montes.

A cura de Natàlia Chocarro (Fundació Vila Casas), l’exposició expressa el desassossec de qui se sap immers en uns fets que, lluny d’extingir-se, es reprodueixen, una i una altra vegada. Així, la tragèdia dels immigrants als nostres mars, la xacra de la violència de gènere o l’aniquilació de població civil en mans dels seus botxins, en són reveladores. “Assaig (visual) sobre la ceguesa” és un trajecte de silencis on, com bé ens alertà Saramago, “estem fets així, meitat indiferència, meitat roïnesa”.

En el marc del festival, el MNACTEC exposarà també una mostra amb les fotografies guanyadores i altres seleccionades del concurs de fotografia MNACTEC Inspira, coorganitzat amb el col·lectiu Xafa’T i celebrat el 8 i el 9 d’octubre al Vapor Aymerich, Amat i Jover amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni. El guanyador del concurs va ser Carles Martínez Estellés i els dos finalistes van ser Francesc Íñiguez Sastre i Joan Martínez Martinez.

Emotiva22

Emotiva22 Festival Internacional de Fotografia Contemporània és un festival de fotografia nascut l’any 2018 amb l’objectiu d’apropar la fotografia a la ciutadania. Durant un mes s'exposen obres d'artistes plurals en diferents espais i entitats culturals de la ciutat de Terrassa, i es programen també activitats, tallers i taules rodones. El festival és una iniciativa del col·lectiu Xafa’T.

La col·laboració del MNACTEC amb Emotiva22 s’emmarca en la voluntat del Museu de ser partícip en els grans esdeveniments culturals de la ciutat.

press-clock 24 d’octubre 2022