El MNACTEC participa a la Marató de l’Estalvi Energètic

Es tracta d’una campanya de sensibilització i bones pràctiques en l’ús i el consum de l’energia

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) participarà durant el mes de febrer de 2022 a la VII Marató de l’Estalvi Energètic, impulsada per l’Institut Català d’Energia (ICAEN). Es tracta d’una campanya de sensibilització i bones pràctiques en l’ús i el consum de l’energia als edificis i equipaments públics, que té com objectiu aconseguir estalvi d’energia, i destinar l’estalvi econòmic obtingut a accions contra la pobresa energètica.  

La iniciativa va ser conceptualitzada per l'Origen, una empresa d’innovació, ecologia i comunicació que ha patentat la idea i la metodologia de treball REM (Redueix Energia i Millora) que aplica per al desenvolupament de la iniciativa. 

En què consisteix La Marató 

Durant el mes de febrer, quan té lloc la part més visible de la Marató, el personal treballador de l'edifici adherit a la campanya, duu a terme accions per reduir-ne la demanda energètica i obtenir el màxim estalvi energètic i econòmic a cada edifici.   

Finalitzat el mes de febrer, es calcula l’estalvi aconseguit que es destinarà a la realització de les accions contra la pobresa energètica que es defineixin.  

L’edició d’enguany s’adaptarà a la situació actual d’emergència sanitària, i a la variació d’ocupació dels edificis públics a nivell presencial. El repte serà tornar a assolir un estalvi significatiu d’electricitat, gas (en el cas de què n’hi hagi) i aigua i com a conseqüència, una reducció d’emissions.

Les accions i els reptes d’estalvi es proposaran també en format virtual per arribar al màxim de personal públic i reforçar les bones pràctiques d’ús de l’energia que es podran aplicar quan es reprengui el treball presencial. D’altra banda, algunes pràctiques es poden aplicar també en el context del teletreball en l’àmbit domèstic.

press-clock 31 de gener 2022