Dos robots guiaran els visitants del MNACTEC

Els robots poden acompanyar els visitants a les exposicions i serveis del Museu

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) ha posat en funcionament dos robots col·laboratius de guiatge que acompanyaran els visitants pels diversos espais del Museu. Es tracta dels robots KettyBot, de la marca PUDU, que compten amb un sistema de navegació i localització autònom gràcies al seu radar LIDAR. El MNACTEC és un dels primers museus de Catalunya a implantar robots de guiatge en espais expositius.

La funció principal dels robots és acompanyar els visitants a les diverses exposicions, experiències i serveis que ofereix el Museu. L’usuari pot interactuar amb el robot a través d’una pantalla tàctil i escollir l’espai que vol visitar. Un cop triat l’espai, el robot acompanya el visitant fins a la destinació i també reprodueix audiovisuals en alguns punts d’interès. Durant la seva utilització, el robot emet algunes frases per facilitar la interacció amb l’usuari. 

El MNACTEC compta amb dos robots, un per a la planta baixa, on hi ha la nau principal de l’edifici i la major part de les exposicions, i un altre per la planta soterrani, on s’hi ubiquen algunes exposicions i sales com l’auditori, la biblioteca o aules.

La incorporació dels robots no comporta la substitució de cap lloc de treball d'informador de sala, guia o monitor. Estan concebuts per facilitar i complementar la feina d’aquests professionals, que duen a terme moltes més tasques que l'acompanyament a destinació que fan els robots.

press-clock 31 d’octubre 2023