Presentació del llibre 'Temps de llum', de Sílvia Tarragó

L'activitat forma part del cicle 'Lletres i societat industrial'

Presentació del llibre Temps de llum, de Sílvia Tarragó, que comptarà amb la presència de:

  • Sílvia Tarragó, autora
  • Rosario Gómez, editora
  • Antoni Gras, responsable de Planejament i Patrimoni Històric de FGC

Sinopsi
«A banda i banda del passadís, dues fileres de columnes sostenien el sostre, que constituïa el cor del carrer Pelai, i custodiaven l’entrada a les botigues, ubicades als laterals de la galeria. [...] La llum tenia un encant que semblava venir d’altres temps».

La Júlia, una jove minyona acabada d’arribar a la ciutat, quedarà fascinada per les llums del petit univers sota terra. Aquells passadissos seran confidents de les seves vivències, dels seus neguits, dels seus primers amors, dels seus secrets i de la vida dels comerciants. La filla dels amos de la pastisseria, l’aprenent de barber, l’acomodador del cinema, la perfumera, tots configuraran un món que va canviant, dècada a dècada, seguint l’emocionant batec de Barcelona. 

Temps de llum és una novel·la ambientada en les primeres galeries comercials subterrànies d’Europa i retrata amb gran encert i realisme la Barcelona dels anys quaranta fins als noranta, moment en què es va tancar l’Avinguda de la Llum. 


La presentació forma part del cicle Lletres i societat industrial, que té per objectiu donar a conèixer aquelles obres literàries recents que retraten o s’ambienten en un context de canvi social, resultat dels processos d’industrialització a Catalunya, i aprofundir també en la vessant més tècnica d’aquests canvis històrics i socials. Els àmbits industrials que s’aborden en el cicle són el comerç i el transport; l’aeronàutica, i el naixement de la societat industrial.

Vols estar al dia de les activitats divulgatives? Subscriu-te al butlletí

Tipus d'activitat: Presentació

Categoria: Recerca i divulgació

Durada: 1 hora i 15 minuts

Preu: Gratuït

Dates:

Actualment no hi ha dates disponibles