Presentació del llibre 'La noia de la Pirelli', de Plàcid Garcia-Planas i Gemma Saura

L'activitat forma part del cicle 'Lletres i societat industrial'

Presentació del llibre La noia de la Pirelli, de Plàcid Garcia-Planas i Gemma Saura amb la participació de:

  • Plàcid Garcia-Planas i Gemma Saura, autors
  • Glòria Guasch, editora
  • Albert Tubau, historiador

Sinopsi
Roser Ferran és una de les últimes persones vives que van tenir un càrrec de responsabilitat a la República. Amb 21 anys va tenir a les seves ordres 3.000 treballadors de les cinc fàbriques Pirelli (fabricava els pneumàtics dels camions que anaven al front).
Amb el relat de la seva vida, anirem obrint la porta a personatges fascinants que ella va conèixer –Toscanini, un dels grans directors d’orquestra de la història; el periodista César González-Ruano; l’enginyer Luraghi, poeta i futur president d’Alfa Romeo...– , per anar teixint el fresc del segle que li va tocar viure. Una vida de modernitat, atzar, vertigen i voluntat de ferro.


La presentació forma part del cicle Lletres i societat industrial, que té per objectiu donar a conèixer aquelles obres literàries recents que retraten o s’ambienten en un context de canvi social, resultat dels processos d’industrialització a Catalunya, i aprofundir també en la vessant més tècnica d’aquests canvis històrics i socials. Els àmbits industrials que s’aborden en el cicle són el comerç i el transport; l’aeronàutica, i el naixement de la societat industrial.

Vols estar al dia de les activitats divulgatives? Subscriu-te al butlletí

Tipus d'activitat: Presentació

Categoria: Recerca i divulgació

Durada: 1 hora i 15 minuts

Preu: Gratuït

Dates:

Actualment no hi ha dates disponibles