Presentació del llibre 'Els diaris de Foment. Premsa industrial al segle XIX'

L’obra aporta una visió de la influència industrial en la configuració de la premsa de l’època

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) presentarà el proper dijous 28 de novembre l’obra Els diaris de Foment. Premsa industrial al segle XIX, de l'historiador i periodista Xavier Martí i Ylla.

A l’acte hi intervindran l'autor del llibre i Joan Carles Valero, periodista del Grupo Vocento, professor a les universitats Abat Oliva-Ceu i Ramon Llull (Blanquerna) i editor executiu d'El Llobregat.

Els diaris de Foment. Premsa industrial al segle XIX aporta una visió fins ara inèdita en la historiografia del nostre país: la influència de les organitzacions industrialistes en la configuració de la premsa d’aquell temps. La necessitat dels fabricants catalans d’influir en els diferents govern de l’Estat els va portar a crear diaris, tant a Barcelona com a Madrid, o a adquirir-ne dels que ja estaven en circulació. El procés per a la creació o per a l’adquisició de capçaleres és el que aquí es mostra.

El Corresponsal, El Bien Público, El Protector del Pueblo, El Fomento de la Producción i Diario de Cataluña són alguns dels periòdics que les classes dominants catalanes pretenien utilitzar per actuar com a lobby davant del govern espanyol. En uns anys de formació de la premsa moderna, quan es confonien “escriptors públics” (com aleshores s’anomenaven i s’autoanomenaven els periodistes) i polítics, els industrials van comptar amb un estol d’intel·lectuals que els nodrien de prou arguments per mantenir batalla durant bona part d’aquell segle.

Vols estar al dia de les activitats divulgatives? Subscriu-te al butlletí

Tipus d'activitat: Presentació

Categoria: Recerca i divulgació

Duració: 1 hora

Preu: Gratuït

Dates:

Actualment no hi ha dates disponibles