#DebatsMNACTEC: Infodèmia, la pandèmia de la desinformació (en línia)

El debat comptarà amb la participació de Toni Pou, periodista científic, i de la Dra. Sònia Miravet, membre de la Junta del Col·legi de Metges de Barcelona

La situació actual de propagació de la Covid-19 ha augmentat la difusió de la informació científica rigorosa, però també la desinformació al voltant de temes mèdics i científics. És el que es coneix com el fenomen de la infodèmia, la difusió ràpida de rumors, informació inexacta i notícies enganyoses amb relació a una malaltia infecciosa o un problema de salut pública paral·lelament a la seva propagació o evolució.

L’Organització Mundial de la Salut ha reconegut la infodèmia com un problema associat a la pandèmia de la Covid-19 i ha instat els estats a adoptar accions per prevenir i combatre la difusió d’informació errònia i falsa.

La recerca científica accelerada del darrer any per conèixer i cercar tractaments per combatre el coronavirus, així com la immediatesa i la sobreabundància d’informació a través de canals digitals i xarxes socials són factors que han contribuït a la propagació de la infodèmia.

Quines accions es poden prendre des la comunitat científica i mèdica, els poders públics, els mitjans de comunicació i la ciutadania per fer front a la pandèmia de la desinformació? En parlarem en un debat en format virtual amb:

· Toni Pou, periodista científic del diari Ara.

· Dra. Sònia Miravet, metgessa de família i membre de la Junta del Col·legi de Metges de Barcelona.

El periodista científic Xavier Duran serà el moderador d’aquesta segona sessió del cicle #DebatsMNACTEC. Ciència, tecnologia i societat, que vol aprofundir en les tecnologies i la seva incidència social.

Podeu seguir el debat en aquest enllaç: ​https://abalingua.zoom.us/j/84835771206

 

Vols estar al dia de les activitats divulgatives? Subscriu-te al butlletí

Tipus d'activitat: Debat

Categoria: Recerca i divulgació

Durada: 1 hora i 15 minuts

Preu: Gratuït

Dates:

Actualment no hi ha dates disponibles