SOLINGEN, centre industrial ganiveter

Del 20 de novembre de 2008 al 29 de març de 2009Eines tallants fabricades en el conegut i important centre industrial ganiveter de Solingen

L'exposició descobreix Solingen, un dels sis museus industrials de Renània que en la seva interconnexió constitueix un museu únic. Com a punts centrals d’aquests museus destaca el ram metal·lúrgic, el tèxtil, el paperer i l'elèctric. La seu central s'ubica a la fàbrica de zinc Altenberg a Oberhausen. L’exposició es compon d’eines tallants fabricades en el conegut i important centre industrial ganiveter de Solingen. 

El gruix important de l’exposició són: navalles -molt típiques a Solingen-, coberts de taula, tisores de moltes tipologies, eines de carnisser, ganivets de cuina de moltes mides, ganivets utilitzats pels diferents oficis i molts altres objectes que ens aporten una nova forma d’entendre la producció d’eines de tall que utilitzem cada dia. 

Complementa l’exposició imatges de la vida i el treball que els homes i les dones d’aquesta ciutat industrial van tenir. A part del procés productiu, podem veure les eines personals amb les que els obrers treballaven, la cadira de l’esmolador llevataps, les màquines del procés productiu com les esmoladores i també aquells elements particulars que els treballadors portaven de casa com la caixa per portar l’entrepà o el bullidor per a fer el cafè.

Enllaços relacionats


Museus Industrials de Renània

Publicacions relacionades


El ferro. People are the real history