• SOLINGEN, centre industrial ganiveter
  • SOLINGEN, centre industrial ganiveter
  • SOLINGEN, centre industrial ganiveter

SOLINGEN, centre industrial ganiveter

Eines tallants fabricades en el conegut i important centre industrial ganiveter de Solingen

Del 20 de novembre de 2008 al 29 de març de 2009

L'exposició descobreix Solingen, un dels sis museus industrials de Renània que en la seva interconnexió constitueix un museu únic. Com a punts centrals d’aquests museus destaca el ram metal·lúrgic, el tèxtil, el paperer i l'elèctric. La seu central s'ubica a la fàbrica de zinc Altenberg a Oberhausen. L’exposició es compon d’eines tallants fabricades en el conegut i important centre industrial ganiveter de Solingen. 

El gruix important de l’exposició són: navalles -molt típiques a Solingen-, coberts de taula, tisores de moltes tipologies, eines de carnisser, ganivets de cuina de moltes mides, ganivets utilitzats pels diferents oficis i molts altres objectes que ens aporten una nova forma d’entendre la producció d’eines de tall que utilitzem cada dia. 

Complementa l’exposició imatges de la vida i el treball que els homes i les dones d’aquesta ciutat industrial van tenir. A part del procés productiu, podem veure les eines personals amb les que els obrers treballaven, la cadira de l’esmolador llevataps, les màquines del procés productiu com les esmoladores i també aquells elements particulars que els treballadors portaven de casa com la caixa per portar l’entrepà o el bullidor per a fer el cafè.