Una il·lusió òptica és una veritat òptica

Exposició interactiva al voltant del fet visual i el desenvolupament individual i col·lectiu

Del 27 de juny de 2006 al 30 de juny de 2008

L'exposició analitza i mostra la problemàtica de la salut visual a escala global i es planteja possibles solucions que poden millorar l’accessibilitat de la població als serveis d’atenció visual. L’espectador es trobarà una instal·lació en la que es podrà informar sobre la relació entre salut visual i qualitat de vida.

El muntatge reprodueix la visió defectuosa que originen diferents patologies com ara les cataractes, el glaucoma o la retinopatia diabètica. També es fa referència a l’àmbit de la cooperació en salut visual, ja que es mostren en uns panells qüestions relatives a la responsabilitat social dels òptics i optometristes. Tres caixes de llum mostren dades mundials sobre salut visual i les repercussions en el desenvolupament i el progrés dels pobles.

Dedicat a la visió i el coneixement, vol introduir l’espectador en la visió com a font de coneixement. 4 microscopis estan a disposició del visitant on podrà veure, en diferents graus d’ampliació, la imatge de preparacions microscòpiques, la mostra real es pot veure també dins una urna acompanyada d’una fotografia que amplia la imatge per 3.000.