Lluís Muncunill, arquitectura per a la indústria

Un recorregut per l'obra de l'arquitecte Lluís Muncunill, referent de l'arquitectura industrial a Terrassa

Del 15 de setembre de 2003 al 31 de desembre de 2019

Aquesta exposició està dedicada a la figura de Lluís Muncunill (1868-1931), arquitecte del Vapor Aymerich, Amat i Jover, seu del MNACTEC, i referent de l’arquitectura industrial de Terrassa que adaptà l’estil modernista a l’arquitectura industrial. S’hi mostra la construcció de la Terrassa industrial, així com l’obra de Lluís Muncunill a la ciutat i a altres poblacions.

Els continguts s’ofereixen mitjançant informació gràfica i elements multimèdia que permeten interactuar amb dues pantalles tàctils; una mostra el catàleg amb més de cent edificis de Lluís Muncunill i l’altra convida a conèixer 25 edificis significatius, alhora que fa un recorregut virtual per la ciutat. El visitant contemplarà les maquetes l’antic Vapor Aymerich, Amat i Jover, del sistema constructiu de la volta catalana, i recrearà la seva imaginació observant les línies corbes de la Masia Freixa. 

La mostra té els referents en les obres que encara es poden contemplar i, per tant, convida els visitants a fer una passejada per l’ambient industrial i modernista que Terrassa avui encara conserva.

Àmbits:

  1. LA TERRASSA INDUSTRIAL
  2. UNA NOVA ARQUITECTURA INDUSTRIAL
  3. ELS HABITATGES
  4. L’ARQUITECTE I LA CIUTAT
  5. EL MUSEU DE LA CIÈNCIA I LA TÈCNICA DE CATALUNYA