Fotografies de la ciutat de Lodz

La ciutat industrial de Lodz, Polònia, fotografiada pel prestigiós director i guionista de cinema, Krzysztof Kieślowski

Del 26 de setembre de 2007 al 28 de octubre de 2007

Exposició fotogràfica sobre la ciutat polonesa de Lodz de la mà del que es convertiria, més endavant, en un dels grans del cinema polonès. 45 fotografies en blanc i negre que mostren el treball de Kieslowski quan era estudiant de primer any a la Facultat de Direcció de l’Escola Superior Nacional de Teatre i Cinematografia l’any 1965. Les fotografies mostren la realitat quotidiana de Lodz, ciutat industrial al sud de Varsòvia, per mitjà d'escenes urbanes amb les seves cases velles i fosques portalades i retrats dels seus habitants.

Les fotografies de Kieślowski provenen de la col·lecció privada de la seva vídua i ha estat realitzada pel Museu de Cinematografia de Lodz, amb el patrocini del Departament de Promoció del Ministeri d’Assumptes Exteriors de la República de Polònia.

Krzysztof Kieślowski (Varsòvia, 1941-1996) va ser director i guionista de cinema polonès. La seva primera producció cinematogràfica se centra en la vida dels treballadors i treballadores o els soldats de la seva Polònia natal. A mitjan dels anys 1980, després de passar per la televisió polonesa, comença a treballar a França, on realitza el seu treball més important, la trilogia Tres colors, dedicada a la bandera francesa. Poc després va decidir retirar-se del cinema i va començar a escriure un guió per portar al cine La Divina Comèdia de Dant, mitjançant una trilogia titulada Paradís, Purgatori i Infern que no va poder acabar.

L’exposició està organitzada pel Consolat General de la República de Polònia a Barcelona i el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), amb la col·laboració de l’Ambaixada de la República de Polònia a Madrid.