• El Patrimoni Industrial a Sardenya
  • El Patrimoni Industrial a Sardenya

El Patrimoni Industrial a Sardenya

El projecte té com a finalitat documentar, relacionar i difondre el patrimoni industrial de Sardenya

Del 14 de octubre de 2004 al 28 de novembre de 2004

L’exposició parteix de l’estudi de revalorització del patrimoni industrial a partir d’un projecte de cooperació internacional desenvolupat conjuntament per la Università degli Studi di Cagliari a Sardenya i la Universidad Central de Chile. Aquest projecte ha permès reunir investigadors, professionals i acadèmics de diverses institucions i llocs geogràfics de tots dos països.

El projecte que té com a finalitat documentar, relacionar i difondre el patrimoni industrial de Sardenya, dóna a conèixer els treballs d’investigació relacionats amb el patrimoni industrial de l’illa. Els 21 plafons que es presenten desenvolupen les problemàtiques i els estats actuals de conservació i revalorització de destacades indústries i centres productius relacionats amb la mineria, la indústria del vidre, la termoelectricitat, els molins hidràulics, que expliquen la història dels processos productius i de la industrialització a Sardenya.

La realització d’aquest projecte sobre patrimoni industrial ha fet possible la vinculació entre Xile i Sardenya, països amb similar inquietud, tradició industrial i interès per la conservació i revalorització del patrimoni industrial. El mNACTEC, amb la voluntat de cooperar amb altres institucions que vetllen per la salvaguarda del patrimoni industrial, va exposar fa uns mesos l’exposició “Arqueologia i Patrimoni Industrial a Xile” corresponent a la part del projecte de patrimoni industrial a Xile.