Dimensió NANO

Dimensió Nano és una exposició que mostra les possibilitats, oportunitats, dificultats i reptes que ofereix la nanotecnologia

Del 28 de juny de 2012 al 15 de setembre de 2013

Partint de l'experiència real d'un centre de recerca capdavanter, com és l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia, i de la mà dels seus investigadors i el seu equip de comunicació, l'exposició ofereix un recorregut des dels conceptes més bàsics de la nanociència fins a les aplicacions actuals i possibles aplicacions de futur.

L'exposició mostra les possibilitats i oportunitats que sorgeixen dels nous descobriments en aquest camp, que ja és present a la nostra vida quotidiana. L'objectiu principal d'aquesta exposició és promoure el coneixement de la nanotecnologia i facilitar la comprensió de determinats conceptes. A més, planteja línies de debat sobre els riscos potencials i impacte social d’aquesta disciplina.

L'exposició compta amb fotografies, mostres reals manipulables, petits experiments, jocs interactius i preguntes dirigides al visitant. A més a més, tant a l'exposició física com al web, els visitants podran accedir a fitxes educatives amb informació destacada sobre nanotecnologia, a activitats didàctiques per realitzar a classe i a alguns enllaços destacats.

Àmbits

1. Concepte de nanociència
2. Nous Reptes
3. Nanopartícules
4. Nanomaterials
5. Nanotecnologia i futur
6. Nanotecnologia i societat