Agents Rurals: guardians del medi natural

Un itinerari cronològic per la història, les tasques i els reptes del cos d’Agents Rurals

Del 15 de desembre de 2023 al 11 de febrer de 2024

Organitzada per la Direcció General dels Agents Rurals del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, l’exposició “Agents Rurals: Guardians del medi natural” vol donar a conèixer la feina dels Agents Rurals i apropar el Cos a la ciutadania.

A través d’un itinerari cronològic de 20 panells, vuit peces audiovisuals i una zona de museu, es pot descobrir el passat, present i futur del Cos d’Agents Rurals. La mostra s’inicia amb la història d’aquest Cos, per passar a aprofundir en les diferents feines que fa en tots els àmbits, els Grups de suport i els Grups especials amb que compta per dur a terme actuacions altament especialitzades.

L’exposició també posa de relleu la tasca destacada que duen a terme els Agents Rurals en temes de sensibilització mediambiental i prevenció, la feina de servei públic i atenció a la ciutadania, així com els reptes que ha de superar el Cos davant la realitat del canvi climàtic.

En la seva itinerància al MNACTEC, s’han ampliat els continguts de l’exposició amb quatre nous panells que mostren la tasca dels agents rurals en la protecció i la catalogació del patrimoni cultural i l’aplicació de noves tecnologies en el seu treball diari.