40 anys de SCALEXTRIC

Més de 300 objectes il·lustren cuatre dècades d'història d'aquesta marca al nostre país

Del 13 de maig de 2003 al 13 de juliol de 2003

La mostra presenta una important col·lecció de més de 300 objectes, incloent-hi circuits, 184 cotxes ordenats cronològicament, accessoris, material gràfic i altres complements propers a la competició. L’objectiu de 40 anys de SCALEXTRIC és il·lustrar les seves quatre dècades d’història al nostre país, posant èmfasi en l’evolució dels diferents productes al llarg del temps.

Els visitants podran gaudir d’un circuit de SCALEXTRIC situat a la part central de l’exposició i podran demostrar la seva habilitat.

SCALEXTRIC es presentà per primer cop al nostre país a la Fira de Mostres de Barcelona de 1962, coincidint amb la primera edició de la Fira de la Joguina. L’empresa catalana Exin firmà un acord de cooperació amb la companyia britànica Lines Brothers, encara que els cotxes es realitzaven íntegrament al Regne Unit. Tres anys més tard SCALEXTRIC començà a fabricar els seus propis models al nostre país i al 1966 surt al mercat el Seat 600 TC com a pioner d’una llarga tradició de cotxes de competició. Des de llavors, l’afició per aquesta joguina ha augmentat any rera any. Als anys noranta la marca patí un ralentí, però SCALEXTRIC tornà a ressorgir a finals de la dècada en passar a mans de l’empresa catalana TecniToys. TecniToys no només ha innovat en la creació de nous models i accessoris, sinó que també ha mantingut l’essència i la tradició de la marca.