15 anys de Restauracions al mNACTEC

46 objectes singulars de les col·leccions del mNACTEC

Del 30 de gener de 2003 al 07 de setembre de 2003

Exposició d’objectes de ciència i tècnica restaurats pel Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) durant els darrers quinze anys amb la ferma voluntat d’actuar en la conservació del patrimoni industrial català. El Taller de Restauració del mNACTEC neix amb la intenció de conservar i restaurar aquells objectes que formen part d’un passat recent però que pel fet de ser exposats o per a tenir-los en les reserves necessitaven una intervenció.

La mostra presenta una important selecció de 46 objectes singulars de les col·leccions del mNACTEC que han estat restaurats segons els criteris utilitzats en cada intervenció: actuacions de consolidació per aturar la degradació, actuacions de reparació de les parts degradades sense afegir elements desapareguts o malmesos, actuacions que reincorporen elements desapareguts per millorar la lectura de l’objecte i actuacions orientades a tornar a fer funcionar l’element patrimonial.

Els objectes restaurats escollits són tresors molt valuosos dins el context del patrimoni industrial català. Els visitants podran contemplar en aquesta exposició un destil·lador de refluxos, una centraleta telefònica, un teler Jacquard, la maqueta de la Font Màgica de Montjuïc i objectes com la màquina de vapor “la Burra”, el rellotge de fitxar, els telers en funcionament, la tartana i molts altres que podrà buscar per les diferents exposicions permanents.