Tercera edició del congrés "Som elèctrics!"

Les jornades volen ser un espai de divulgació i reflexió sobre nous models, tecnologies i experiències al voltant del vehicle elèctric

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) organitzarà del 19 al 21 d’abril del 2018 la 3a edició del congrés sobre el vehicle elèctric “Som elèctrics!”. Les jornades volen ser un espai de divulgació i reflexió sobre nous models, tecnologies i experiències al voltant del vehicle elèctric.

El congrés, organitzat pel mNACTEC, amb una idea original i direcció de Sol Roig i amb la direcció tècnica de BioQuat i Circutor, compten amb el patrocini de Nissan i Renault, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), Eurecat Centre Tecnològic de Catalunya, Econia, Silence, Millor Battery, Uualk, UPC ecoRacing, i Movelco.

El congrés s’adreça tant al públic general interessat en conèixer nous models i possibilitats del vehicle elèctric, com a empreses, institucions i estudiants relacionats amb el món de la mobilitat, la salut i la tecnologia. Les inscripcions a les jornades són gratuïtes i es poden fer a través del web del congrés: https://somelectrics.mnactec.cat

 

Continguts del congrés

En un moment en què el ràpid avanç de la tecnologia i els estralls de la contaminació fan necessari prendre decisions valentes i actuacions conjuntes, “Som Elèctrics!” abordarà temes com la contaminació i el seu impacte en la salut, els nous serveis en mobilitat que marcaran el futur, el canvi de model social i la disrupció en el mercat, la connectivitat i la seguretat, l'avenç tecnològic que constata l'aparició d'un nou model d’indústria que haurà d'adaptar-se a aquesta nova societat i com impactaran tots aquests canvis de paradigma a nivell sociològic.

Hi participaran ponents referents en els àmbits de la ciència, la sociologia, la recerca, la innovació, el disseny de smart cities, així com les principals empreses del sector de carsharing i motosharing i d'app i els responsables del sector de l'automoció que han apostat per la mobilitat elèctrica.

Els continguts de l’edició d’enguany s’estructuren en quatre blocs, distribuïts en dos dies: Salut i societat, Societat i mobilitat, Tecnologia i empresa i Connectivitat i societat. Els interessats es poden inscriure a totes les sessions que vulguin. 

Els tres dies de “Som Elèctrics!”, a la Rambla d’Ègara i a l’interior del mNACTEC s’exposaran vehicles, motos i bicicletes elèctriques, així com una atracció d'autos de xoc en al·lusió al logotip del projecte. Paral·lelament, el mNACTEC oferirà una exposició sobre la contaminació i l’evolució del vehicle elèctric.

 

Més informació

http://mnactec.cat/somelectrics/

press-clock 9 de març 2018