Tallers d’estiu 2018

"Vacances al Museu" convida els més petits a descobrir la ciència i la tècnica

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) proposa tallers infantils per aprofitar les vacances d’estiu descobrint el món de la ciència i de la tècnica.

S'ofereixen una sèrie d'activitats al voltant de la ciència i la tècnica per aprendre, de manera lúdica i entretinguda, aspectes relacionats amb el mNACTEC, la robòtica, les màquines, el tren, el sol i la màgia. Estan dirigits a nens i nenes de 5 a 12 anys i es desenvolupen en diferents espais del museu.

Els tallers s'ofereixen del 25 de juny al 27 de juliol i del 3 al 7 de setembre. Els tallers es fan en horari de matí, de 9 a 14 hores, i també es posa a disposició dels usuaris un servei d'acollida de 8 a 9 i de 14 a 15 hores.

 

INSCRIPCIÓ

Es pot formalitzar la inscripció als tallers trucant al telèfon 93 789 22 44, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, a partir del 14 de maig i fins al 15 de juny de 2018.

Les places són limitades i s'atorgaran per rigorós ordre de trucada.

 

PROGRAMA

EXPLOREM EL MUSEU (25, 26, 27, 28 i 29 de juny)
En aquest taller coneixerem el Museu. Veurem tot allò que es veu i el que no es veu. Farem un joc que ens portarà des de la roda hidràulica a la roda d’un cotxe passant pels telers i els ordinadors. Podrem parlar amb diversos treballadors i treballadores del mNACTEC i conèixer quina és la feina que hi fan.

EL MÓN DE LA ROBÒTICA (3, 4, 5 i 6 de juliol)
En aquests tallers aprendrem què és un robot i quines funcions pot fer. Parlarem dels diferents robots que ens envolten en el nostre dia a dia i entendrem com diferenciar-los de les màquines.

MÀQUINES DIVERTIDES (9, 10, 11, 12 i 13 de juliol)
Aprofitarem les màquines que tenim al mNACTEC per conèixer les funcions i les aplicacions de les politges i dels engranatges. A partir d’un joc i del treball en grup, buscarem els diferents mecanismes per l’exposició “Energeia”. Farem divertits muntatges amb materials diversos.

EL TREN I LA SEVA HISTÒRIA (16, 17, 18, 19 i 20 de juliol)
Farem un viatge en el temps i parlarem dels inicis del ferrocarril i la gran importància que va tenir la seva arribada a la nostra ciutat. Visitarem les instal·lacions del Club Ferroviari de Terrassa. També veurem en funcionament la maqueta que s’exposa al mNACTEC.

EL PODER DEL SOL (23, 24, 25, 26 i 27 de juliol)
Aprofitarem els diferents elements que tenim al Museu relacionats amb l’energia solar (la façana fotovoltaica, el reflector Scheffler o el “Despertaferro”) per conèixer les diferents aplicacions d’aquesta energia. Parlarem dels diferents tipus de cuines solars i en muntarem una.

EXPERIMENTA LA MÀGIA (3, 4, 5, 6 i 7 de setembre)
Ens endinsarem en el món de la màgia aprenent divertits trucs que posarem en pràctica davant dels nostres pares, germans i familiars. També aprofitarem per fer experiments científics que semblen màgics. Farem una bonica capa, un barret i una vareta i ens transformarem en mags.

press-clock 2 de maig 2018