Setmana de la Ciència 2014

El Museu organitza diverses activitats de divulgació científica

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) ofereix, un any més, un programa d’activitats de divulgació científica amb motiu de la 19a Setmana de la Ciència a Catalunya, que enguany se celebra del 14 al 23 de novembre.

En el marc d’aquesta celebració, el MNACTEC farà jornada de portes obertes dissabte 15 i diumenge 16, de 10 a 14.30 hores. El mateix dissabte, el museu acollirà la Jornada d’Història i Ciència a Terrassa, una jornada de divulgació científica organitzada conjuntament amb l’Ajuntament de Terrassa que pretén apropar la història de Terrassa des del prisma de la ciència. De la mà de diversos ponents, els assistents podran conèixer els temes següents: “El patrimoni geològic de Terrassa”, “El Torrent de Vallparadís, una finestra oberta a la Terrassa de fa un milió d'anys”, “Terrassa, paradís material”, “La Seu d'Ègara” i “Einstein a Terrassa”.

Els diumenges 16 i 23 de novembre, el museu oferirà activitats familiars gratuïtes: Gàbia de Faraday, màquines tèxtils en funcionament, un taller de física experimental (només diumenge 16) i la possibilitat de veure en funcionament la maqueta ferroviària de l’exposició “El Transport”.  

La Jornada d'acció educativa i eines tecnològiques del MNACTEC tindrà lloc dijous, 20 de novembre. Es tracta d’una sessió adreçada al professorat d'educació primària i secundària, i persones interessades en innovació tecnològica. Durant la jornada es presentarà l'app Terrassa Augmentada i l'acció educativa del MNACTEC i s’oferirà una demostració pràctica de les impressores 3D i la visita autoguiada amb tauleta Energia i sostenibilitat.

 

07/11/2014

press-clock 7 de novembre 2014