Segona jornada tècnica sobre la volta catalana

La trobada es farà el 28 i 29 de setembre a Castellar de n’Hug

El Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug, seu del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), organitza per segon any la jornada tècnica “La volta catalana” els dies 28 i 29 de setembre a Castellar de n’Hug. Les jornades tenen l’objectiu de potenciar i donar a conèixer el valor patrimonial d’aquesta tècnica constructiva i ser un espai de reflexió entre ponents i assistents sobre la volta catalana com a cas paradigmàtic d’una tècnica tradicional vigent.

En aquesta segona edició hi ha inscrits més de 60 participants, principalment provinents de l’àmbit de l’arquitectura i de la construcció.

La sessió del primer dia tindrà caràcter teòric i s’hi abordaran temes com els orígens d’aquesta tècnica arquitectònica, els diferents materials, les particularitats estructurals i tècniques de construcció, restauració i reparació.

El segon dia es durà a terme una sessió pràctica, amb un taller de voltes de maó de pla, durant el qual es construirà una volta a escala similar a les voltes de la fàbrica Asland i els participants podran intervenir en la seva execució.

El Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug, seu del mNACTEC, està ubicat a l’antiga fàbrica cimentera Asland, al paratge del Clot del Moro. Erigida entre els anys 1901 i 1904, és una obra arquitectònica singular de primera magnitud, construïda amb pedra calcària de la zona, estructura metàl·lica i voltes de maó de pla amb ciment pòrtland, un sistema patentat als Estats Units per Rafael Guastavino.

 

Més informació

http://museuciment.cat/ca/jornada-tecnica-la-volta-catalana   

press-clock 26 de setembre 2018