Segon número revista Eix

Entre els continguts de la publicació destaquen un dossier sobre la conservació dels aliments, una entrevista al conseller Santi Vila, una visita al Museu de la Tècnica de Manresa de la mà de la dissenyadora Míriam Ponsa i dues rutes de turisme industrial

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i el seu Sistema Territorial publiquen al novembre el segon número de la revista Eix. Cultura industrial, tècnica i científica. La publicació dedica la portada al dossier Conservar els aliments, en què s’exposa l’evolució i la innovació en les tècniques de conservació dels aliments.

A més del dossier central, el nou número presenta un total de 15 articles, incloent-hi una entrevista al conseller de Cultura, Santi Vila; una visita al Museu de la Tècnica de Manresa de la mà de la dissenyadora Míriam Ponsa, i dues rutes de turisme industrial (a la Catalunya Nord, i a la Ribera d’Ebre i el Priorat). Destaquen també els articles dedicats al patrimoni flotant representat per vaixells emblemàtics, a la vessant industrial del pintor Ramon Casas, a la colònia agrícola de Graugés, a la marca Vichy Catalán o al tricicle Bonet.

La revista s’ha dividit en 11 seccions: Mirades, Perspectives, Entrevista, Dossier, La descoberta, Visita guiada, Patrimoni industrial català, L'enginy, La marca, La ruta i De viatge, a més d’un apartat dedicat a novetats i agenda.

La revista Eix és una publicació editada pel mNACTEC i el seu Sistema Territorial que vol donar a conèixer i difondre el patrimoni i la cultura científica, tècnica de la societat industrial catalana. Té un caràcter divulgatiu per arribar al públic general, oferint el contingut d’una manera planera, moderna i rigorosa. 

La periodicitat de la revista és semestral, amb una publicació al maig i una al novembre. Es pot adquirir en museus del Sistema Territorial del mNACTEC, així com a llibreries destacades d’arreu del país. El preu de revista és de 8 euros en els punts de venda, i de 6 euros amb la subscripció anual, que inclou l’entrega a domicili. 

press-clock 21 de novembre 2016