S'inicia el projecte educatiu ‘MNACTEC en ruta’

Els/les monitors/es del Museu es desplacen a les aules dels centres docents

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) ha engegat el programa d’activitats educatives del projecte “MNACTEC en ruta”, un nou format de propostes per a la comunitat educativa en què seran els monitors/es del Museu els que es desplaçaran als centres docents de Catalunya en lloc d’acudir l’alumnat al Museu.

Amb aquest nou programa, el MNACTEC vol donar una primera resposta a les noves necessitats dels centres educatius en la situació actual derivada de la Covid-19 i oferir un nou format per portar el coneixement de la ciència i la tecnologia a les aules d’arreu del país. Igualment, aquesta nova oferta d’activitats permet als centres educatius estalviar temps i diners en desplaçaments.

Les noves activitats educatives s’emmarquen dins de “MNACTEC en ruta”, un projecte en construcció amb què el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya vol anar més enllà de l’espai tradicional del museu per portar de ruta la ciència i la tecnologia i fer-la arribar arreu del país, amb propostes per a diversos tipus de públic: escolar, familiar, adult, etc.

 

Noves activitats

El programa educatiu de “MNACTEC en ruta” s’inicia aquest curs amb la programació de tres noves activitats: una per a l’alumnat d’educació infantil, una per a l’educació primària i una tercera adreçada a l’alumnat d’educació secundària.

  • MNACTEC en ruta: Com ens vestim? (educació infantil i cicle inicial d’educació primària). L’alumnat muntarà un puzle 3D del museu per tal de veure com és l’edifici i què s’hi podia fer abans. Posteriorment observaran i manipularan fibres tèxtils, cosiran peces de roba i faran teixits moderns amb llums.
     
  • MNACTEC en ruta: Qui vol fer ciència? (cicles mitjà i superior d’educació primària). A través de diferents experiments, l’alumnat podrà treballar com és el mètode científic, formulant diverses hipòtesis que després hauran de demostrar a través d’experiments senzills.
     
  • MNACTEC en ruta: Descobrim el geni Leonardo da Vinci (ESO). L’alumnat descobrirà què sap sobre Leonardo da Vinci i aprendrà curiositats de la seva gran obra creativa relacionada amb invents, màquines i tecnologia. Es treballarà en grups per veure com es poden construir estructures simples, i s’acabarà construint una gran cúpula entre tota la classe.

press-clock 19 de maig 2021