Publicat el número 5 de la revista 'Eix'

El dossier central està dedicat a l’Exposició Universal de 1888, a Barcelona

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i el seu Sistema Territorial publiquen al mes de juny el cinquè número de la revista Eix. Cultura industrial, tècnica i científica. El dossier central de la revista, Barcelona s’obre al món. Exposició Univesal de 1888, repassa el repte que suposà l’Exposició i com va enlluernar la ciutat de Barcelona, aleshores encara una ciutat petita i provinciana.

El nou número presenta també una entrevista a Magda Fernández, experta en didàctica de les ciències socials que va estar al capdavant del plantejament pedagògic del mNACTEC, i una visita al Museu del Suro de Palafrugell de la mà de l’escriptora Rosa Regàs. La secció La descoberta es dedica a les mines de la conca de Mequinensa.

El número 5 d’Eix inclou un article dedicat a Demiro de Caralt, pioner a Catalunya de la imatge en moviment i un article sobre les inundacions catastròfiques que va patir Manresa el 12 d’octubre de 1907.

La publicació presenta també una ruta turística pel patrimoni industrial del País Valencià i un itinerari de descoberta de la indústria d’alta muntanya a través del Museu Hidroelèctric de Capdella, el Museu de Gerri de la Sal, la Serradora i molí fariner d’Àreu, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, les Botigues Museus Salàs, la Central Hidroelèctrica de Tavascan i el Tren dels Llacs.

Acaben de completar el cinquè número de la revista els reportatges sobre la telegrafia òptica al Castell de Sant Miquel, el Vaixell Peix de Narcís Monturiol, i de com Danone va fer el salt de Barcelona al món.

press-clock 4 de juny 2018