Publicat el número 4 de la revista 'Eix'

El dossier central està dedicat a l’impacte social de l’electrificació

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i el seu Sistema Territorial publiquen al mes de desembre el quart número de la revista Eix. Cultura industrial, tècnica i científica. El dossier central de la revista, La llum que ens va canviar la vida, repassa l’impacte social revolucionari de l’electrificació a Catalunya.

El nou número presenta també una entrevista a Eusebi Casanelles, expert en patrimoni industrial i director del mNACTEC entre 1983 i 2013, i una visita a La Tèrmica de Roca Umbert de la mà de la cuinera Ada Parellada. La secció La descoberta es dedica a la història de la fàbrica de nines Lehmann de Barcelona.

El número 4 d’Eix inclou un article dedicat a la cobertura que va fer la periodista Irene Polo del conflicte miner de Sallent de 1933 i un article sobre el nou projecte participatiu Museu al carrer del mNACTEC per inventariar el patrimoni de la societat industrial que es troba als carrers i els paisatges de Catalunya.

La publicació presenta també una ruta turística pel patrimoni industrial d’Andorra i un itinerari de descoberta de la mecanització del camp català a través del Museu de la Mecanització Agrària Cal Trepat de Tàrrega, el Museu de l’Oli de Catalunya, a la Granadella, i la Fassina Balanyà de l’Espluga de Francolí.

Acaben de completar el quart número de la revista els reportatges sobre les séquies de Pinyana i Fontanet, el centenari de l’empresa Pintures Titan i la col·lecció d’ampolles d’aigua Oliver Rodés.

press-clock 21 de desembre 2017