Programació familiar de tardor 2019

Inclou activitats al voltant de l'espai d'experimentació "Explora 0-6"

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) enceta aquest mes d’octubre el nou programa d’activitats de cap de setmana adreçat a les famílies. Aquest trimestre destaquen les activitats al voltant del nou espai d’experimentació “Explora 0-6”, l’espectacle familiar Tot bufant de Pep Gol i Pep Pascual i el taller “Construïm un flipbook o llibre animat”.

La proposta “Caps de setmana en família al mNACTEC" vol acostar la ciència i la tècnica als nens i nenes des de ben petits per mitjà de tallers i activitats vinculats a les exposicions i les experiències del mNACTEC. Les activitats s’estructuren en quatre blocs diferenciats segons la temàtica i el públic al qual s’adrecen: “Tecnologia i innovació”, “Ciència en família”, “El mNACTEC dels més petits” i “Visites teatralitzades”.

Principals novetats

A partir del mes d’octubre el programa inclou sessions al nou espai d’experimentació i descoberta “Explora 0-6”, pensat perquè els més petits juguin i experimentin en els àmbits científic i tècnic.

En l’àmbit de “Ciència en família”, s’oferiran els experiments “Física sorprenent!” de la mà d’Adolf Cortel, amb motiu de la Setmana de la Ciència. També es programarà el taller “Construïm un flipbook o llibre animat”, en què els infants crearan el seu propi llibre animat per entendre els principis de l’animació.

L’espectacle Tot bufant, amb Pep Gol i Pep Pascual, inaugurarà les activitats del bloc “El mNACTEC dels més petits”, amb un muntatge en què els protagonistes són tota mena d’instruments de vent. Dins d’aquest àmbit, també es programarà el taller “Les abelles són robots?”, en què els nens i les nenes podran familiaritzar-se amb la robòtica jugant amb un robot programable en forma d’abella. A més, el mNACTEC acollirà l’espai de joc “Sonarium, el viatge dels sentits” amb jocs de descoberta i experimentació i el contacontes Una carrerada de contes amb la Guilla Teatre.

Dins de l’àmbit “Tecnologia i innovació”, s’inclouen el taller d’engranatges, un taller relacionat amb les màquines de Leonardo i un taller on es construirà un teler per fer un teixit.

Entre les activitats d’aquest trimestre també destaquen les visites teatralitzades “Tocats per la química”, “1909. Un passeig per la fàbrica” i “Uns petits obrers es passegen per la fàbrica”.

Les activitats es fan en horari de dissabte a les 18 h i de diumenge a les 12 hores, i tenen un cost d’1 euro per participant (entrada al museu no inclosa). El primer diumenge de mes l’entrada al museu és gratuïta.

press-clock 17 setembre 2019