Presentació de 'Pulsacions mecàniques'

L'obra repassa la història, l'evolució tecnològica i l’impacte social de la màquina d'escriure

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNATCEC) va presentar el passat 30 de gener la publicació Pulsacions mecàniques. Històries de la màquina d’escriure, d’Oscar González, cap de Conservació del mNACTEC.

La publicació

La invenció de la màquina d’escriure a finals del segle XIX va permetre la mecanització de l’escriptura personal, un tipus d’escriptura que fins aleshores havia quedat pràcticament al marge dels avenços tècnics. A partir de la dècada dels vuitanta del segle XIX, l’ús de la màquina d’escriure va transcendir l’àmbit personal per introduir-se definitivament en el món professional i va contribuir decisivament a la incorporació de la dona al mercat laboral. La màquina d’escriure és inseparable dels usos i costums del segle XX, i el seu llegat tecnològic ens continua acompanyant avui en dia per mitjà dels nous dispositius d’escriptura.

Pulsacions mecàniques. Històries de la màquina d’escriure és el segon número de les Col·leccions del mNACTEC i fa un repàs per la història d’aquest invent, la seva evolució tecnològica i l’impacte social que va generar.

Oscar González és membre del cos de titulats superiors, patrimoni artístic i conservadors de museus de la Generalitat de Catalunya. Llicenciat en Humanitats i diplomat en Telecomunicacions, actualment és cap de l’Àrea de Conservació del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC).

press-clock 3 de febrer 2020