Nova revista Eix

La publicació vol difondre el patrimoni i la cultura científica, tècnica i industrial

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i el seu Sistema Territorial llencen la nova revista semestral Eix, una publicació que vol donar a conèixer i difondre el patrimoni i la cultura científica i tècnica de la societat industrial catalana.

La revista tracta temes de patrimoni industrial i científic, turisme industrial, patrimoni industrial al món i es fa ressò de la tasca dels museus del Sistema. Eix té un to divulgatiu per arribar al públic general, oferint el contingut d’una manera planera, moderna i rigorosa.

La nova publicació presenta un dossier central que tracta en profunditat un tema concret; articles sobre elements destacats del patrimoni industrial català, marques emblemàtiques o patrimoni desconegut; dobles pàgines fotogràfiques; col·laboracions i perspectives d’especialistes; entrevistes, i propostes d’escapades pel patrimoni industrial, entre d’altres. La revista s’edita en català amb abstracts en castellà i anglès.

 

El primer número de la revista dedica el dossier central a “La dona a la fàbrica”, amb un repàs a l’aportació de la mà d’obra femenina a la industrialització catalana. L’entrevista a Lorna Davidson, directora del complex turístic de la colònia tèxtil escocesa de New Lanark, explica la singularitat d’una de les primeres colònies industrials del món. La Descoberta, un apartat dedicat al patrimoni desconegut, fa un recorregut històric per l’Autòdrom de Terramar, un tresor de l’automobilisme situat entre Sitges i Sant Pere de Ribes. Altres continguts de la revista són el recorregut de les pastilles per la tos Juanola a la secció “La marca”, i la visita guiada de Francesc Mauri per la seu del mNACTEC.

La periodicitat de la revista serà semestral, amb una publicació al maig i una a l’octubre. Es podrà adquirir en qualsevol dels museus del Sistema Territorial del mNACTEC, així com a llibreries destacades d’arreu del país. El preu de revista serà de 8 euros en els punts de venda, i de euros el número amb la subscripció anual, de 12 euros, que inclou l’entrega del número a domicili. La subscripció es pot tramitar a través d’un formulari en el web del mNACTEC. 

press-clock 5 de maig 2016