Nova programació familiar per a la tardor

Tallers de ciència i de tecnologia, visites teatralitzades i activitats per als més petits

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ofereix aquesta tardor un nou programa d’activitats adreçat a les famílies. L’espectacle infantil “Barreja barbuda” dóna el tret de sortida a la programació, que té per objectiu acostar el patrimoni científic i tecnològic als nens i nenes des de ben petits per mitjà de tallers i activitats vinculats a les exposicions i les experiències del mNACTEC.

Les activitats comencen el 4 d’octubre i s’han estructurat en quatre blocs diferenciats segons la temàtica i el públic al qual s’adrecen: “Tallers de tecnologia”, “Visites teatralitzades a la fàbrica tèxtil”, “El mNACTEC dels més petits” i “Ciència en Família”.

El primers diumenges d’octubre i novembre, coincidint amb l’entrada lliure al Museu, tindrà lloc la tradicional “Visita teatralitzada: 1910. Un passeig per la fàbrica”, que explora d’una manera divertida l’exposició “La fàbrica tèxtil”, una de les més importants del mNACTEC. El desembre la visita teatralitzada es trasllada al diumenge 13, atès que el primer cap de setmana de mes es celebrarà l’Hispabrick Magazine Event 2015, la tradicional trobada d’aficionats al LEGO®.

El programa d’aquesta tardor inclou activitats pels més petits, com l’espectacle infantil “Barreja barbuda”, el taller “L’aventura urbana” i una sessió de contacontes, activitats dirigides a infants d’entre 3 i 6 anys que incorporen aspectes teatrals i participatius.

Els nens i nenes a partir de 6 anys també tindran l’oportunitat d’explorar el món de la tecnologia, amb tallers on podran muntar i analitzar diversos tipus d’engranatges o dibuixar un robot amb pintura conductiva d’electricitat.  El programa també acosta al mètode científic, els reptes del subministrament de l’electricitat i a la física experimental amb experiències en l’espai expositiu del laboratori Mentora Alsina, entre d’altres. Finalment, en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni i la Setmana de la Ciència el mNACTEC organitza activitats especials que s’anunciaran properament.

Els “Diumenges en família al mNACTEC” es faran els diumenges fins al 27 de desembre a les 12 hores i tindran un cost d’un euro per participant (entrada al Museu no inclosa).

 

15/09/2015

press-clock 15 de setembre 2015