Nova programació familiar de primavera 2019

Tallers de ciència i de tecnologia, visites teatralitzades i activitats per als més petits

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) enceta aquest mes d’abril el nou programa d’activitats de cap de setmana adreçat a les famílies. Aquest trimestre destaquen les activitats familiars al voltant de la nova exposició “PERILL! Salvats per la tecnologia” i del nou espai d’experimentació “Explora 0-6”, l’espectacle musical familliar La màquina del so, de Pep Gol, el taller de robòtica Les abelles són robots? i la visita teatralitzada a l’exposició renovada de “Tot és química”.

La proposta “Caps de setmana en família al mNACTEC” vol acostar el patrimoni científic i tecnològic als nens i nenes des de ben petits per mitjà de tallers i activitats vinculats a les exposicions i les experiències del mNACTEC. Les activitats s’estructuren en quatre blocs diferenciats segons la temàtica i el públic al qual s’adrecen: “Tecnologia i innovació”, “Visites teatralitzades”, “El mNACTEC dels més petits” i “Ciència en família”.

Programa abril - juny

Al voltant de l’exposició “PERILL! Salvats per la tecnologia”, s’han programat tallers, visites i experiències en què els més menuts podran descobrir com la tecnologia ens ajuda en la prevenció de riscos, accidents i desastres fins al 30 de juny. En destaquen la visita teatralitzada “Tranquils, el senyor Gadget ens salvarà”, i el taller de tecnologia i innovació “Salvats per la tecnologia”. A més, cada dissabte i cada diumenge es faran demostracions amb els espais interactius de l’exposició (simulador de terratrèmols, simulador d’accident d’automòbils i giroscopi) per poder experimentar el perill en primera persona.

La programació d’aquest trimestre també inclou l’espectacle familiar “La màquina del so” de Pep Gol. Una audició-concert que s’endinsa en el món del so mitjançant la tecnologia.

Els més petits podran experimentar amb la ciència i la tècnica al nou espai “Explora 0-6”, un espai que proposa despertar la curiositat dels infants d’una manera més propera i engrescadora per contribuir al seu aprenentatge.

Entre les activitats d’aquest trimestre també destaquen la visita teatralitzada “Tocats per la química” on dos personatges històrics expliquen química i alguns dels seus descobriments a l’exposició renovada de “Tot és química” i el taller de robòtica per als més petits “Les abelles són robots?”.

La nova programació dels “Caps de setmana en família al mNACTEC” s’inicia a l’abril i s’allarga fins a finals de juny. Les activitats es fan en horari de dissabte a les 18 h i de diumenge a les 12 hores, i tenen un cost d’1 euro per participant (entrada al Museu no inclosa). El primer diumenge de mes l’entrada al museu és gratuïta. 

press-clock 22 de març 2019