Nova programació familiar d'hivern 2019

El programa “Caps de setmana en família al mNACTEC” inclou visites teatralitzades, espectacles familiars i tallers de ciència, robòtica i tecnologia i innovació

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) enceta aquest mes de gener el nou programa d’activitats de cap de setmana adreçat a les famílies. Aquest trimestre destaquen les activitats familiars al voltant de la nova exposició “PERILL! Salvats per la tecnologia”, l’espectacle musical familiar The little circus, de la Companyia Mercè Framis Teatre d’ombres i el concert amb titelles Dins la panxa del llop, de la mà de De paper.

La proposta “Caps de setmana en família al mNACTEC” vol acostar el patrimoni científic i tecnològic als nens i nenes des de ben petits per mitjà de tallers i activitats vinculats a les exposicions i les experiències del mNACTEC. Les activitats s’estructuren en quatre blocs diferenciats segons la temàtica i el públic al qual s’adrecen: “Tecnologia i innovació”, “Visites teatralitzades”, “El mNACTEC dels més petits” i “Ciència en família”.

Programa gener-març

Al voltant de l’exposició “PERILL! Salvats per la tecnologia”, s’han programat tallers, visites i experiències en què els més menuts podran descobrir com la tecnologia ens ajuda en la prevenció de riscos, accidents i desastres. En destaquen la visita teatralitzada “Tranquils, el senyor Gadget ens salvarà”, i el taller de tecnologia i innovació “Salvats per la tecnologia”. A més, cada dissabte i cada diumenge es faran demostracions amb els espais interactius de l’exposició (simulador de terratrèmols, simulador d’accident d’automòbils i giroscopi) per poder experimentar el perill en primera persona.  

La programació d’aquest trimestre també inclou l’espectacle familiar “The little Circus” de la Companyia Mercè Framis Teatre d’ombres. La Mary, una pallassa capaç de canviar de color el seu nas, és la presentadora d'aquest divertit espectacle musical.

Els més petits es podran endinsar en el món del so amb el concert familiar “Dins la panxa del llop”, un concert amb titelles a càrrec de la companyia De paper que ens passejarà per mons fantàstics i paisatges fabulosos: estómacs plens de vida i alegria.

Entre les activitats d’aquest trimestre també destaquen la tradicional visita teatralitzada “1909. Un passeig per la fàbrica”; els tallers per als més petits “Les abelles són robots?”, els tallers de robòtica i altres tallers de ciència relacionats amb l’electricitat, la química i la física experimental.

La nova programació dels “Caps de setmana en família al mNACTEC” s’inicia al gener i s’allarga fins a finals de març. Les activitats es fan en horari de dissabte a les 18 h i de diumenge a les 12 hores, i tenen un cost d’1 euro per participant (entrada al Museu no inclosa). El primer diumenge de mes l’entrada al museu és gratuïta.

press-clock 7 de gener 2019