Nova audioguia sobre l’exposició “La fàbrica tèxtil”

Està integrada dins de l’app Visitmuseum de la Generalitat de Catalunya

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ha posat en marxa un nou servei d’audioguia sobre l’exposició “La fàbrica tèxtil” i el passat industrial de l’edifici del Vapor Aymerich, Amat i Jover, actual seu del Museu. L’audioguia està integrada dins de l’app Visitmuseum de la Generalitat de Catalunya, una aplicació per conèixer el patrimoni cultural i artístic dels museus de Catalunya.

Els continguts de la nova audioguia “La fàbrica tèxtil permeten descobrir l’arquitectura i el passat industrial de l’edifici del Vapor Aymerich, Amat i Jover, així com l’organització laboral i el procés de producció de teixits de llana d’una fàbrica de principis del segle XX. L’audioguia s’estructura en 14 punts d’interès de l’edifici i de l’exposició “La fàbrica tèxtil”, entre els quals s’inclouen la maqueta de l’edifici, la teulada, els antics espais industrials (carboneres, calderes, xemeneia i màquina de vapor), els vestidors dels obrers i diverses màquines del procés de producció tèxtil.

La nova audioguia del mNACTEC s’adreça al públic adult, especialment al perfil de turistes, i està disponible en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès. Els usuaris poden escoltar-la amb les tauletes que s’ofereixen al taulell de recepció del mNACTEC o bé en el seu propi telèfon mòbil (descarregant-se l’app o visitant el web Visitmuseum).

L’actriu catalana Victòria Pagès ha estat l’encarregada de posar veu a l’audioguia en català i en castellà. En l’audioguia es pot escoltar la peça La maquinista, d’Anselm Clavé, interpretada per la Coral Cantiga.

press-clock 20 de febrer 2019