Nou vídeo del Sistema Territorial del mNACTEC

La xarxa està integrada per 27 museus que expliquen la industrialització a Catalunya

El Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ha llençat un vídeo promocional amb l’objectiu de fomentar la visita als museus i centres que l’integren, així com per posar en valor el patrimoni industrial de Catalunya. En la peça, hi apareixen imatges exteriors i interiors d’una quinzena dels museus que formen part de la xarxa.

El Sistema Territorial del mNACTEC està integrat per 27 museus i espais patrimonials que expliquen el procés d’industrialització a Catalunya mitjançant les seves col·leccions, les seves exposicions i la museïtzació in situ de les diferents activitats productives que han existit.

Actualment en formen part els museus i espais següents:

  • Alt Pirineu i Aran: Museu Hidroelèctric de Capdella, Museu de Gerri de la Sal i Serradora d’Àreu.
  • Barcelona: mNACTEC, Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera, Museu “La Rajoleta” d’Esplugues de Llobregat, Museu del Ferrocarril de Calalunya de Vilanova i la Geltrú, La Tèrmica Roca Umbert de Granollers i Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró.
  • Catalunya Central: Museu Molí Paperer de Capellades, Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, Museu del Ter (Manlleu), Museu de la Tècnica de Manresa, Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug, Museu de les Mines de Cercs, Museu de la Torneria (Torelló) i Parc Cultural de la Muntanya de Sal de Cardona.
  • Girona: Museu del Suro de Palafrugell, Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries, Col·lecció d'Automòbils Salvador Claret de Sils, Farga Palau de Ripoll i Terracotta Museu de Ceràmica a la Bisbal d’Empordà.
  • Lleida: Museu de la Mecanització Agrària Cal Trepat de Tàrrega i Museu de l’Oli de Catalunya de la Granadella.
  • Tarragona: Museu de les Mines de Bellmunt del Priorat i Fassina Balanyà de l’Espluga de Francolí.
  • Terres de l’Ebre: Museu del Ferrocarril a Móra la Nova.

press-clock 14 d’agost 2020