Montesa 250 Trial a l’exposició “Viva Montesa”

Va ser el primer model pensat exclusivament per a la disciplina del trial

El mNACTEC ha incorporat una nova peça a la col·lecció Pere Permanyer de motocicletes Montesa: la Montesa 250 Trial. La nova motocicleta, cedida al museu per la família Permanyer —fundadora de la marca Montesa—, ja està exposada a l’espai de l’exposició “Viva Montesa”, encapçalant la secció de motos de trial.

La Montesa 250 Trial es va presentar al saló de l’automòbil de l’any 1967 i va ser el primer model de Montesa pensat exclusivament per al trial, disciplina que amb el temps ha donat els millors resultats esportius a la marca catalana.

Per a la fabricació de la Montesa 250 Trial es van aprofitar alguns components procedents d’altres models i també se’n van dissenyar altres de nous, com el seient, el tub d’escapament o el dipòsit. A partir d’aquest model pioner es va desenvolupar posteriorment la primera i mítica Montesa Cota 247, que va guanyar el Premi Delta de Plata de disseny industrial i que va inaugurar una saga de motocicletes de trial que han tingut continuïtat fins al dia d’avui.

De la Montesa 250 Trial només se’n van fabricar unes desenes d’exemplars, fet que converteix aquesta motocicleta en una peça molt preuada per als col·leccionistes i en un testimoni  important de la història de la marca Montesa.

press-clock 29 de juliol 2016